Frenštátští fotbalisté navázali na výkon z minulého kola a pro své diváky si tak připravili nejlepší možnou pozvánku na první domácí utkání, ve kterém vyzvou v neděli od 17 hodin Břidličnou.

Beskydu výrazně pomohla brzká trefa stopera Bolcka, jenž přišel v létě z Rožnova pod Radhoště, a který hlavou usměrnil míč do sítě po rohu Malého. 

„Vedoucí gól nám opravdu hodně pomohl. Věděli jsme, že nás čeká velmi kvalitní soupeř, což se potvrdilo. Znovu jsme ale předvedli výbornou obrannou činnost a spoléhali jsme na brejky,“ vyjádřil se frenštátský hrající asistent trenéra a kapitán mužstva Radim Špaček.

Nový Jičín - Vítkovice.
MOL Cup: Postupují Vítkovice. Ostravský tým porazil Nový Jičín 4:1

Hra se poté odvíjela především mezi oběma šestnáctkami, ale velkou možnost k navýšení skóre měl Bartoň, jehož však vychytal domácí brankář Minařík. Druhý poločas začal tlakem Pusté Polomi, ale opět velmi dobře pracující obranná linie Beskydu si dokázala poradit se všemi domácími ataky. Byli tak tak hosté, kteří mohli po šancích Bartoně a Pokorného pojistit svoji výhru, ale Pustá Polom zůstávala nadále ve hře o body.

Když pak Frenštát přežili i nebezpečný závar po dlouhé autu, přišly v úplném závěru utkání další gólové údery, který poslaly domácí definitivně do kolen. Do otevřené obrany se totiž trefil nejprve Špaček, jenž dorážel střelu Klimpara, který se poté ještě sám šťastně trefil. 

Gólman Lukáš Blabla tak navíc dokázal udržet čisté konto i ve druhém střetnutí v ročníku. „Celý tým zápas znovu odmakal a odměnou nám je šest bodů. Takový start jsme rozhodně nečekali,“ pochvaloval si zkušený kapitán frenštátského Beskydu.

NEVÍDANÝ debakl zasadili Staré Bělé fotbalisté Bílovce (v tmavém).
Bílovec si v Pustějově otevřel střelnici

SC PUSTÁ POLOM – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 0:3 (0:1)

Branky: 4. Bolcek, 92. Špaček, 93. Klimpar. ŽK: Blucha, Malík – Klimpar, Jurek, Žitník. Rozhodčí: Laštuvka – Ochodek, Matějek. Diváci: 110.

Frenštát p. R.: Blabla – Pokorný, Bolcek, Žitník, Vaverka – Bartoň (83. Krivčík), Špaček, Kovář, Jurek (90. Hajník) – Malý (85. Šmarhovyč) – Klimpar. Trenér: Wojnarowský.