Karvinští předvedli v první půli doslova děsivý výkon. „Sice jsme nenastoupili v optimálním složení, ale to nemělo mít na náš výkon vliv. Jenže bohužel mělo. Měli jsme tam jen jednu střelu," rekapituloval karvinské poločasové představení Josef Mucha, asistent trenéra. „Hráči, kteří měli potvrdit svou příslušnost k ligovému kádru, ji bohužel nepotvrdili. Spíš se tomu ještě vzdálili," dodal zklamaně.

Až druhá půle přinesla ze strany favorita zlepšení. „Už tam byly věci, kterými jsme dokázali soupeře přehrát. Hlavně jsme zlepšili pohyb, dostávali se do koncovky, přesto jsme se utkáním protrápili a vlastně hráli s Novým Jičínem vyrovnanou partii," hodnotil vydřený postup Mucha.

Divizního účastníka poslal ve 35. minutě do vedení mladík Hrubý, jenž přesně dorazil do sítě Lokšův pokus do tyče. Karviná po změně stran přidala a po hodině hry byla odměněna vyrovnávací trefou Juřeny, jenž se prosadil hlavou po centru Zeleného. Zápas nakonec rozhodl v 70. minutě střídající kanonýr Jurčo, jenž po devíti minutách na trávníku přehodil Klepka a otočil skóre na stranu favorita.

Velmi dobře hrající Nový Jičín však zápas nezabalil a hned z protiútoku mířil Lokša do boční tyče. Karvinští pak ještě mohli děkovat brankáři Pindrochovi, který ve vyložené šanci vychytal Juříčka.

„Je pravda, že kdybychom měli v závěru trochu štěstí, tak mohl jít zápas do prodloužení. Ve druhém poločase nám ubývaly síly a bylo vidět, že to byl pro kluky hodně náročný zápas. Ale tým zaslouží obdiv, protože kluci předvedli proti prvoligovému soupeři velký výkon. Jsme rádi, že přišlo tolik diváků a snad jsme je pozvali na sobotní zápas proti Přerovu," hovořil po pohárové porážce trenér Nového Jičína Ladislav Trávník, jenž byl s vystoupení svých svěřenců velice spokojen.

2. kolo MOL Cupu

FK Nový Jičín – MFK Karviná 1:2 (1:0)

Branky: 35. Hrubý – 62. Juřena, 70. Jurčo. ŽK: Kalich – Zelený. Rozhodčí: Mrázek – Paták, Antoníček. Diváci: 810.

FK Nový Jičín: Klepek – Pokorný (88. Urbanovský), Malina, Nippert, Kiss Farkas – Kalich (72. J. Macíček), Opatřil, Juříček, Hrubý – Fertál (69. P. Macíček), Lokša. Trenér: Trávník.

MFK Karviná: Pindroch – Fiala, Toml (61. Jurčo), Hošek, Zelený – Duda, Panák - Galuška, Moravec (72. Budínský), Puchel (46. Eismann) – Juřena. Trenér: Weber.

O pohárovém utkání se ještě více dočtete v tištěném vydání Deníku.