„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, do kterého jsme šli ze zajištěné obrany, ale chtěli jsme být nebezpeční i směrem dopředu. Soupeř měl opticky více míč v držení, ale výraznější šance nebyly ani na jedné straně,“ vzpomínal trenér FC Bílovec Tomáš Černín. 

Domácí poprvé výrazněji zahrozili po dvaceti minutách, kdy Andrejka prověřil Ronec a na druhé straně pak využil chybu v bílovecké rozehrávce Půda, ale mířil nad branku Silbera. Když se zdálo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, tak přišla povedená bílovecká akce. Lukáš Černín vysunul Pavlíka, jenž tísněný obráncem zakončil přesně a vedení 1:0 bylo na světě.

Novojičínský forvard Ondřej Pyclík (vpravo) zařídil dvěma góly vítězství s Petrovicemi. 
Pyclíkovy trefy přinesly první výhru

Heřmanice, které se mohou po Čeladné, spolu s Frenštátem, pyšnit druhou nejlepší ofenzivou v soutěži, pak marně dobývaly defenzivu Bílovce, která pracovala až do závěrečného hvizdu sudího Čuby bezchybně. „Dali jsme důležitý gól do šatny. Ve druhém poločase Heřmanice tlačily, ale skvělou obranou fází jsme to zvládli. Kromě jediného závěru tam nebylo nic vážnějšího. Kluky musím pochválit za nasazení a konečně se nám poprvé v sezoně podařilo udržel nulu. Navíc proti tak silnému soupeři,“ cenil si Černín. 

Bílovec se tak nyní veze na vítězné vlně, kterou by rád prodloužil. „Věřím, že se teď ty tři výhry projeví v psychice hráčů. Ono start nebyl herně úplně špatný, ale nedařilo se nám výsledkově,“ doplnil trenér Bílovce.

FC BÍLOVEC – FC HEŘMANICE SLEZSKÁ 1:0 (1:0)

Branka: 45. Pavlík. ŽK: Melecký, Ronec, Pavlík – Moravčík. Rozhodčí: Čuba – Sivera, Svoboda. Diváci: 200.

FC Bílovec: Silber – Tomášek, Darda, Žídek, Melecký – Kotrla (75. Rulíšek), L. Černín – A. Dluhoš (69. P. Moučka), Malina (60. Vaněk), Ronec – Pavlík (90. Richter). Trenér: T. Černín.

Frenštát doma zdolal Šenov, který pomohl dvěma góly odklidit z cesty Pavel Střelec (vpravo).
Frenštátský Beskyd uspěl a už je čtvrtý