Tým Tomáše Černína přitom vstoupil do nedělního utkání aktivně, což dokumentovaly šance Maliny a Kotrly. Hostující Břidličná však udeřila z prvního ohrožení branky, když se ve 12. minutě prosadila po rohovém kopu, díky křižné ráně Kučery.

Po dvaceti minutách klopil Bílovec hlavy podruhé, když se Břidličné podařila brejková situace. Bílovečtí však zápas nezabalili, protože se díky povedenému závěru prvního poločasu dokázali dostat zpátky do hry. Ve 36. minutě nejprve našel Dluhoš Malinu, jenž přehodil vybíhajícího gólmana Zifčáka a za další čtyři minuty se autor snižující bílovecké trefy prosadil znovu, když tentokráte těžil z centru Černína. 

„Když se nám ještě do přestávky podařilo vyrovnat, tak jsme věřili, že už zápas zvládneme. V obranné fázi jsme ale dělali hloupé chyby a navíc se strašně nadřeme na gól. Věděli jsme, že Břidličná bude hrát zezadu a spoléhat na brejky, ale nedokázali jsme si s tím vůbec poradit,“ zlobil se trenér Bílovce Tomáš Černín.

Frenštátský kanonýr Klimpar (v bílém) pomohl sestřelit Čeladnou hattrickem.
Frenštát je králem Beskyd. Řádil Klimpar

Začátek druhé půle bíloveckému kolapsu vůbec nenasvědčoval, protože se hned v úvodu řítil do šance Melecký, ale byl z toho jen roh. Krátce před hodinou hry však Břidličné vyšel další brejk, který zakončil přesnou hlavičkou Kučera. Vyrovnat pak mohl po vysunutí od Ronce Kotrla, ale trefil pouze tyčku. Čtvrt hodiny před koncem pak domácí definitivně zlomil gól na 2:4, a když pak za pouhé dvě minuty zvyšoval Cudrák již na 5:2, viděli by se už Bílovečtí nejraději v šatně.

„Do zápasu jsme šli nažhavení s tím, že ho zvládneme a dáme tak zapomenout na předešlý výbuch v Čeladné. Ale přijde šok, když doma inkasujeme pět branek. Chtěli jsme to zvládnout, ale stalo se tohle to. Soupeř nás z každé šance potrestal. Vrátili jsme se zpátky do zápasu, ale hloupými chybami jsme se připravili o dobrý výsledek,“ konstatoval Černín, jehož tým nyní čeká sobotní duel (15.30) na hřišti druhých Dětmarovic. „Nemáme tam co ztratit a můžeme jenom překvapit. Uděláme pro to všechno tak, ať se dostaneme do pohody a nepadne na nás nějaká deka,“ dodal bílovecký trenér.

HOKEJISTÉ STUDÉNKY zažili v Krnově vítězný vstup do sezony.
Studénka uspěla v Krnově, rezerva Nového Jičína narazila

FK BÍLOVEC – TJ BŘIDLIČNÁ 2:5 (2:2)

Branky: 36. a 40. Malina – 12. a 58. Kučera, 20. a 76. Sklenařík, 78. Cudrák. ŽK: Darda, Žídek – Sudek, Hargaš. Rozhodčí: Kubiena – Švec, Potiorek. Diváci: 80.

Bílovec: Silber – Tomášek, Darda, Žídek, Melecký – Kotrla, L. Černín – A. Dluhoš (61. Rulíšek), Malina, Ronec – P. Moučka (74. Vaněk). Trenér: T. Černín.