Na hřišti nováčka začali dobře, ale vinou neproměněných šancí a zbytečných chyb museli skousnou porážku 1:4. Fotbalisté Bílovce tak přenechali všechny body Staré Bělé.

„Výsledek zápasu je pro nás hodně krutý. Když to shrnu, tak my hrajeme fotbal a soupeř dává góly,“ kroutil hlavou trenér bíloveckého FC Tomáš Černín.

O utkáních novojičínských zástupců v I. A třídě (Jakubčovice nad Odrou, Jistebník, Libhošť) se pravidelně dočtete v příloze Region, která vychází v úterý, ale je k dispozici i samostatně v prodeji od středy do pátku.

Jako první mohl se dvěma nulami na světelné tabuli pohnout právě Bílovec, ale Vaněk po přihrávce kapitána Ronce netrefil bránu.

Domácí výběr trenéra Radima Kováře pak udeřil z první vážnější akce, když využil soupeřovy chyby na půli hřiště a po přihrávce za obranu otevřel skóre Dziža.

Bílovečtí se i poté vrhali na steč, ale náznaky šancí Maráka či Lukáše Černína vyrovnáním neskončily. Moment, o kterém se po utkání hodně hovořilo přišel ve 37. minutě, kdy domácí zahrávali standardku, po které pomezní sudí avizoval ofsajd, který odpískal i hlavní sudí, jenž ale vzápětí pískl znovu a ukázal na středový kruh. 

„Když jsem se ho v poločase ptal, tak mi řekl, že to byl vlastní gól, a že hráč, který byl v ofsajdu nezasáhl do hry. Což ale nebyla pravda, protože ten hráče šel do souboje s naším Adamem Dluhošem, od kterého se míč odrazil do sítě,“ zlobil se Černín na sporný moment.

Ilustrační foto
Vznikla petice kvůli silnici

Když pak po hodně hry zvýšil Petřík na rozdíl tří branek, byly bílovecké akcie na úspěch ještě blíže dnu. Zanedlouho sice snížil po rohu zadák Tomášek, ale i přes zvýšenou aktivitu už se Bílovci nepodařilo utkání více zdramatizovat.

Stará Bělá, v jejíž základní sestavě nastoupil i Václav Jaroš, jenž přišel v létě z Petřvaldu na Moravě, pak ještě v závěru dokonala bílovecký zmar, když vyražený míč proměnil v konečný výsledek 4:1 Pytlík. 

„Bohužel zatím dojíždíme na neproměňování šancí a na mladý nezkušený mančaft. Navíc děláme zbytečné chyby, které dokáže soupeř trestat. Po snížení jsme hráli nadále aktivně, ale z tlaku už jsme nedokázali nic vytěžit. Herní projev není špatný, ale do příště musíme zlepšit především koncovku,“ uvědomuje si šéf bílovecké lavičky, jemuž scházel Darda.

 FK STARÁ BĚLÁ - FC BÍLOVEC 4:1 (2:0)

Branky: 25. Dziža, 39. vlastní, 60. Petrík, 90. Pytlík – 67. Tomášek. ŽK: Kožík, Rusinko – Malina, Pavlík, Dresler. Rozhodčí: Šimeček – Šujan, Viščor. Diváci: 250.

FC Bílovec: Silber – D. Dluhoš (76. Dresler), L. Černín, Tomášek, Melecký – Malina, Pavlík – A. Dluhoš (46. Seidler), Vaněk (46. Socha), Ronec – Marák (56. P. Moučka). Trenér: T. Černín.

Novojičínští fotbalisté (v bílém) neuspěli v Hranicích. 
Divizní Nový Jičín stále čeká na první výhru