FK SOKOL MOKRÉ LAZCE – FC BÍLOVEC 1:3 (0:0)

Třetí jarní poločas bíloveckých fotbalistů skončil znovu bezbrankovou remízou. „K soupeři jsme odjížděli s respektem, protože v naší kádrové mizérii s námi ještě neodjel Zikmund a Bzonek, který měl zdravotní problémy. Takže jsme jeli k lídrovi tabulky se třinácti hráči. Postavili jsme to na systému 4-2-3-1 a v první půli jsme se zaměřili více na defenzivu. Domácí měli spoustu rohů a na jejich malém hřišti je to problém. Naopak jsme hrozili brejky a střelami ze střední vzdálenosti," připomněl trenér FC Bílovec Marian Bedrich.

Bílovec inkasoval jako první a zápas tak musel otáčet ve svůj prospěch. „Druhý poločas jsme začali špatně a vygradovalo to tím, že jsme inkasovali gól. Po přímém kopu se míč odrazil od zdi, nepokryli jsme zpětný náběh a domácí hlavou skórovali," vzpomínal trenér Bílovce. Po dvou brankách útočníka Schlossarka a jedné Timka nakonec mohl Bílovec slavit vítězství 3:1. „Po obdrženém gólu jsme začali být aktivnější a v krátké době jsme dali gól ze standardky a z brejku. Soupeř začal nakopávat míče do vápna a my jsme to, dá se říct, uskákali. V poslední minutě se nám povedl brejk, když Ondruš našel Timka a bylo hotovo," řekl spokojený kouč. Bílovec se tak vítězstvím posunul na pátou příčku a připravil domácímu mužstvu třetí porážku v sezoně. „Jak jsem minule kritizoval Schlossarka, tak v tomto zápase předvedl výborný výkon. Nejenom proto že dal dvě branky, ale hrál sám na hrotu a bil se statečně. Opravdu všichni předvedli poctivý výkon v čele s obranou a brankářem, ale už ve středu může být všechno jinak. Kluci si ale dokázali, že hrát se dá s každým," dodal závěrem Marian
Bedrich.

Branky: 55. Garba – 61. a 67. Schlossarek, 90. Timko.

FC Bílovec: Rozsypal – Horák, Seman, Žídek, Malina – Ronec, Raška – Ondruš, Timko, Zúbek (80. Hoblík) – Schlossarek (90. Šubert). Trenér: Marian Bedrich.