Nedlouho po změně stran ještě navýšil bílovecké vedení nejlepší střelec mužstva, Malý, a v 64. minutě pak dokonal hattrick kapitán Bílovce, a hlavní hrdina derby, Dušan Ondruš. Bílovec, který vyhrál osm zápasů v řadě, má nyní na čele tabulky šestibodový náskok před Bruntálem, nováčkovi z Jakubčovic patří vinou horšího skóre 4. místo.

Na zasloužené výhře Bílovce už pak nic nezměnila ani korekce Ďurici, jenž se dvanáctou trefou osamostatnil na čele střelecké tabulky. „Hosté byli lepší v tom, že hráli jednodušeji a šance, které měli, tak proměnili krásnými góly. Na Bílovec jsme se připravovali, ale nevím, z jakého důvodu jsme nehráli fotbal, který umíme. To že hrajeme fotbal posledních dvacet minut je špatně," zlobil se po závěrečném hvizdu sudího Kreta trenér Jakubčovic Alois Tomeček.

Černínova družina působila kompaktnějším dojmem a po hodině hry vedla vysoko 5:0, což by nečekal ani ten nejoptimističtější příznivec hostů. „Na rovinu se přiznám, že ani v nejkrásnějším snu by mě nenapadlo, že v Jakubčovicích vyhrajeme po takovém výsledku. Jeli jsme tady s jasným cílem neprohrát. Vše nasvědčovalo tomu, že to bude výborný zápas, protože i domácí hráli ve druhém poločase dobrý fotbal. Ale jejich útočnou aktivitu jsme eliminovali velmi dobrou obrannou fází a myslím si, že v prvním poločase jsme byli více fotbalovější a to nakonec rozhodlo," pochvaloval si po vítězném derby kouč FC Bílovec Tomáš Černín, jenž přišel na bíloveckou lavičku před letošní sezonou a momentálně s týmem zažívá výtečné období.

Rama Moravia I. A třída, sk. A, 13. kolo

TJ TATRAN JAKUBČOVICE - FC BÍLOVEC 1:5 (0:3)

Branky: 77. Ďurica – 32., 40. a 64. Ondruš, 36. M. Moučka, 51. Malý. ŽK: Petr, M. Zagol, Šťastný. Rozhodčí: Kret – Picmaus, Vidlička. Diváci: 180.
Jakubčovice: Voldán – Sommer, Dvořák, Molnár – M. Zagol – P. Zagol, Šťastný, Vavroš – Petr (68. Šaran) – Schreier, Ďurica. Trenér: Tomeček.
Bílovec: Silber –Malina, Seman, Darda, M. Kotrla (80. Vahala) – P. Moučka (71. Holý), L. Černín – M. Moučka, Ondruš, Mikyska (85. Kubesa) – Malý (74. Kocmich). Trenér: T. Černín.

Černín: V takový výsledek jsem nedoufal ani ve snu

Postarali se o první jakubčovickou domácí porážku, a to dost rázně. Vedoucí celek tabulky z Bílovce tak nadále zůstává jediným celkem v soutěži, který na cizích hřištích ještě neprohrál. Černínova družina působila kompaktnějším dojmem 
a po hodině hry vedla vysoko 5:0.

„Na rovinu se přiznám, že ani 
v nejkrásnějším snu by mě nenapadlo, že v Jakubčovicích vyhrajeme po takovém výsledku. Jeli jsme tady s jasným cílem neprohrát. Vše nasvědčovalo tomu, že to bude výborný zápas, protože
i domácí hráli ve druhém poločase dobrý fotbal.

Ale jejich útočnou aktivitu jsme eliminovali velmi dobrou obrannou fází a myslím si, že v prvním poločase jsme byli více fotbalovější, a to nakonec rozhodlo," pochvaloval si po vítězném derby kouč FC Bílovec Tomáš Černín, jenž přišel na bíloveckou lavičku před letošní sezonou a momentálně zažívá výtečné období.

„Je to nádhera 
a opravdu se až rozplývám blahem, protože jsme hráli výborný fotbal, a za takovou výhru jsem moc rád," zdůraznil Černín, jehož svěřenci končí podzimní část domácím utkáním, když v neděli od 14 hodin vyzvou čtvrté Krásné Loučky.

Větší bíloveckou touhu po vítězství přiznal také domácí kouč. „Pokud chceme soupeře doma přehrávat, tak se musíme soustředit čistě na fotbalovost, která z nás vyprchala. Musíme zvládnout ještě jeden zápas. Bílovec nás přehrál hlavně bojovností a chtěl více vyhrát než my. Musím mu k výhře pogratulovat, protože podal chytrý výkon," sportovně přiznal trenér poražených Alois Tomeček.

Tatran čeká ještě nedělní utkání na hřišti druhého Bruntálu.