Před 350 diváky jako zahrozil jako první domácí tým trenéra Štěpána, ale po průniku Hanka na míč jen těsně nedosáhla kapitán Košelík. Ve 20. minutě poprvé explodovala hostující lavička. Rohový kop se dostal znovu ke Špačkovi, jehož centr sklepl Bartoš přesně na Klimpara a hostující útočník nekompromisní ranou pod břevno poslal Rekovu družinu do vedení. Ve 34. minutě bylo fanouškům Frenštátu ještě veseleji. Do odraženého míče se opřel Matúš, jeho rána zaplula přesně k tyči a autor branky tak mohl přijímat oslavné gratulace spoluhráčů.

Když pak hodině hry rozjel útočnou akci hostů Kovář a přes Čuporta se dostal míč až Klimparovi, radovali se hosté potřetí. „Frenštátu musím k vítězství poblahopřát. Hosté byli lepší a důraznější v osobních soubojích, v přesnosti přihrávek a také v zakončení. Přehrával nás ve všech základních věcech," hodnotil duel rozladěný kouč Veřovice Ladislav Štěpán. V hostujícím táboře tak bylo po derby řádně veselo. „Na zápas jsme se hodně připravovali, brali jsme ho jako zápas podzimu a jsme rádi, že se nám to takhle povedlo," řekl po utkání trenér frenštátského Beskydu Radúz Rek.

NIKOL NÁPOJE I.A třída, sk. b

AFC Veřovice - SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 0:3 (0:2)

Branky: 20. a 60. Klimpar, 34. Michal Matúš. Rozhodčí: Bednář – Pasterčák, Brabec. Diváci: 350.

Veřovice: Sypták – Marek Matúš, Adamec, Černoch, Knybel (37. Najvar (79. Pítr)) – Kunc (69. Švolba), Satek, O. Matúš, Valošek – Košelík, Hanko. Trenér: Ladislav Štěpán.

Frenštát p. R.: D. Horák – Uličný, Bartoš, Jurek (83. Málek) – Marek (87. R. Kaša), Kovář, Špaček, Michal Matúš (66. Sládeček) – Čuport – Plachký (88. Dobiáš), Klimpar. Trenér: Radúz Rek.

O derby se více dočtete v zítřejším vydání týdeníku Region.