Starší dorostenci však Valašskému Meziříčí podlehli 1:4, mladší pak nebrali body ani ve druhém zápase v ročníku, když padli těsně 1:2. Černou sobotu FK Nový Jičín pak zakončili divizní muži, kteří odpoledne ve Valašském Meziříčí neudrželi vedení 1:0 a po porážce 1:2 vyšli poprvé v sezoně bodově naprázdno.

Šanci na reparát měli novojičínští mladíci, když v Jeseníku nad Odrou hostili celek Orlová-Lutyně. V neděli dopoledne pak týmy trenérů Kovala a Kvity cestují na hřiště Viktorie Přerov (starší hrají v 10.15, mladší ve 12.30).

Starší dorostenci Valašského Meziříčí přijeli k utkání posilněni výsledkem z prvního kola, kdy doma přejeli Čechovice 10:1. Do toho pak ještě postrádali svěřenci Jana Kovala čtyři hráče základní sestavy z minulého vítězného utkání v Hranicích. „Taky ještě nebyli k dispozici tři naši hráči, které máme na střídavý start ve Frýdku-Místku a Opavě," doplnil trenér novojičínských starších dorostenců Jan Koval.

Po celou první půli byla k vidění vyrovnaná partie a hrál se poměrně svižný fotbal. Po čtvrthodině musel hasit nepříjemný závar v prostoru svého brankoviště domácí Hatlapatka a vzápětí se do šance dostali také Novojičínští, když po přihrávce Seidlera zakončoval David Horák, ale brankář hostů vyrazil jeho střelu na roh.

Ve 20. minutě chyboval uprostřed hřiště Staněk, jenž patřil, spolu s Maňákem, k nejlepším domácím hráčům zápasu, a hosté rychlým brejkem nepohrdli a ujali se vedení. Nový Jičín pak zanedlouho odpověděl velkým závarem, který zakončil střelou nad branku Ondřej Horák. Hosté po celý zápas využívali svoji výškovou převahu a všechny jejich standardní situace znamenaly pro novojičínskou defenzivu velké nebezpečí. Ale ve 33. minutě udeřilo na druhé straně, když trestný kop Staňka našel hlavičku Maňáka, jehož pokus sice stihl brankář hostů Příhoda vyrazit, ale na dorážku novojičínského kapitána byl krátký, a do kabin se tak odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1.

Vyrovnání bylo blízko

Vstup do druhé půle vyšel lépe Valachům, jež svůj nápor proměnili ve druhou branku, když hosté dostali až příliš prostoru a střelou z osmnácti metrů překonali Hatlapatku podruhé. Následoval patnáctiminutový domácí tlak a velká šance Seidlera, který postupoval z boku sám na brankáře, ale jeho pokus Příhoda kryl.

V době mírného tlaku domácích pak Hrabovský postupoval po dlouhém odkopu sám na branku a zvýšil na 3:1. Z domácí strany následovala spíše křeč a v 78. stvrdili Valaši své vítězství čtvrtou brankou.

„Z mého pohledu si myslím, že soupeř byl o něco lepší, fotbalovější, a vyhrál nakonec zaslouženě. Mrzí mě ale výše porážky, protože jsme i v oslabené sestavě bojovali a byli jsme jim po celý zápas vyrovnaným soupeřem. Konečný výsledek je pro nás trochu krutý. Chyběl nám jen kousek štěstí k vyrovnání na 2:2, a mohli jsme tak uhrát lepší výsledek. Bohužel jsme jim po našich chybách darovali čtyři góly, a toho zkušení hosté využili," komentoval dění na hrací ploše kouč starších dorostenců FK Nový Jičín.

Starší dorost:

FK Nový Jičín - TJ Valašské Meziříčí 1:4 (1:1)

Branky: 33. Maňák 20. Ostřanský, 51. Gilar, 72. Hrabovský, 78. Bill. Rozhodčí: Částečka - Kontoršikov, Bartoš.

FK Nový Jičín: Hatlapatka - Bouda (46. Kuman), Maňák, Sitár (78. Hudeček) O. Horák (85. D. Horák), P. Horák, Swiač (81. Klepáč), Staněk, Bartoň Seidler, D. Horák (65. Kudry). Trenér: Koval. Vedoucí: Kvita.

Mladší dorost:

FK Nový Jičín - TJ Valašské Meziříčí 1:2 (1:0)

Branky: 24. D. Horák 45. Vrána, 70. Gajdušek. Rozhodčí: Kontoršikov - Částečka, Bartoš.

FK Nový Jičín: Hudeček - Bártek (47. Janovský), Capovský, Palla, Kudry, Klepáč, Kratochvíl, Kyselý (47. Poláček), Berlinski (57. Hasalík), Sitár, D. Horák (47. Dwayeb). Trenér: Kvita. Vedoucí: Koval.