V následujících dvou případech, ale dorazí na novojičínskou umělou trávu soupeři z MSFL.

Tuto sobotu hostí Nový Jičín třetiligový Hulín, kterému patří po první polovině soutěže 8. místo a o týden později pak devátý celek MSFL - FC Viktoria Otrokovice.

Novojičínští se v přípravě postaví také vedoucím celku třetiligové tabulky, když v sobotu 20. února budou hostit aspiranta na postup do druhé ligy z Vítkovic.

Skóre premiérového přípravného utkání otevřel ve 34. minutě novojičínský kanonýr Lokša, který by tak měl v týmu trenéra Pejši pokračovat také v jarní části. Další z řady šancí však domácí neproměnili a tak soupeř stihl před koncem první půle srovnat po rohovém kopu na 1:1.

Také zkraje druhé půle to byli Novojičínští, kteří svého soupeře tlačili, ale v 64. minutě mohla Hlubina z ojedinělého brejku otočit skóre, ale domácí zachránilo břevno. Nový Jičín se střelecky probudil až v posledních dvaceti minutách a díky čtyřem brankám došel k jasnému vítězství 5:1.

Do přípravy se zapojili navrátilci z hostování Leskovjan (Jakubčovice) a Hrubý (Mořkov) a dále pak dorostenci (proti Hlubině se prozatím představil Horák a Seidler). „Zatím budou všichni v přípravě a okolo pátého března se rozhodneme, jak to bude dále.

Spolupráce s Frýdkem-Místkem bude pokračovat ještě na jaře, takže tak za měsíc uvidíme, kdo u nás bude nastupovat. Co se týče odchodů, tak zatím jednáme o Molnárovi, který už u nás možná vinou pracovních povinností nebude pokračovat," sdělil sportovní manažer FK Nový Jičín Alois Holub.

FK NOVÝ JIČÍN – TJ UNION HLUBINA 5:1 (1:1)

Branky Nového Jičína: Lokša 2, Smolarčík, Malina, Kalich.

FK Nový Jičín: Tichánek (46. Leskovjan) - Kalich, Malina, Nippert, Kiss Farkas - Juříček, Švec - Seidler (46. Hrubý), Smolarčík, Horák – Lokša. Trenér: Pejša.

Přípravná utkání divizního FK Nový Jičín:23. ledna, 10.15 FK NJ - Unie Hlubina (I. A třída, sk. A) 5:1
30. ledna, 10.30 FK NJ - SK Spartak Hulín (MSFL)
6. února, 10.30 FK NJ - FC Viktoria Otrokovice (MSFL)
13. února, 10.15 FK NJ – TJ Ústí u Hranic (KP Olomouckého kraje)
20. února, 10.15 FK NJ - MFK Vítkovice (MSFL)
24. února, 18.00 FK NJ – Polanka n. O. (KP Moravskoslezského kraje)
27. února, 10.15 FK NJ - FK Slavia Orlová (KP Moravskoslezského kraje)
5. března, 10.50 SK Hranice – FK NJ
12. března, 10.15 FK NJ - FC Heřmanice (KP Moravskoslezského kraje)
19. nebo 20. března, 15.00 FK NJ - Val. Meziříčí (první jarní mistrovské utkání)
***Všechna domácí utkání budou odehrána na novojičínské umělé trávě.