Starší dorostenci zvítězili 4:1 a ze 3. místa ztrácí na vedoucí Valašské Meziříčí čtyři body. Celek mladšího dorostu se pak po výhře 3:2 radoval z prvního jarního tříbodového zisku. V sobotu cestují dorostenci Nového Jičína na hřiště přerovských Zubrů.

Do sestavy staršího dorostu se na jaře poprvé vrátil Staněk, který patřil spolu se Střelcem a Pokorným k nejlepším hráčům na trávníku. Nutno podotknout, že na umělém a podmáčeném trávníku. Poslední celek divizní tabulky navíc přijel v oslabené sestavě, ve které měl šest hráčů z mladšího dorostu. Ale i tak se především v první půli prezentoval bojovným výkonem a nedal Kovalovu celku nic zadarmo.

Nový Jičín vstoupil do utkání výtečně, když už v 5. minutě otevřel skóre, po přihrávce Zmatka, přesnou ranou k tyči Střelec. Za šest minut však Jeseník využil domácí chyby a srovnal na 1:1. I když si pak domácí vytvořili do konce první půle ještě tři velmi dobré šance (Střelec, Seidler, Swiač), šlo se do šaten za vyrovnaného stavu.

Druhé dějství už se odehrávalo pod taktovkou favorita, ale v deštivém počasí se domácí dočkali až v 66. minutě, kdy se po dlouhém výkopu Hatlapatky, jenž byl ve druhé půli téměř bez práce, a chybě hostující obrany, řítil sám na branku Střelec, jenž nekompromisně zavěsil a vrátil svému týmu náskok jednoho gólu. Za chvíli se po Seidlerově asistenci uvolnil Staněk, jenž zvýšil už na 3:1 a vše zakončil deset minut před koncem Seidler, který po akci Patrika Horáka a následné ráně Střelce do tyče, uklidil odražený míč do sítě.

„S vítězstvím jsme samozřejmě spokojeni. Bylo to těžké utkání hlavně po psychické stránce, protože se nám dlouho nedařilo soupeře zlomit. Zejména v prvním poločase bylo po celé naší levé straně několik velkých kaluží, ale postupně se voda vsákla a naše převaha byla zřetelně větší," uvedl trenér aktuálně třetího celku tabulky Jan Koval, jenž za bojovný přístup k utkání pochválil celé mužstvo. Čelo tabulky se navíc po překvapivé porážce vedoucího Valašského Meziříčí v Orlové zase o něco více zamotalo.

„To je teď výzva k dalšímu mistrovskému utkání na nebezpečné půdě celku Zubr Přerov, který hlavně na domácím hřišti patří mezi nejlepší družstva v soutěži," upozornil na příštího soupeře Koval.

Mladší dorostenci nezačali vůbec špatně, ale po individuální chybě se soupeř ujal vedení. Ve 14. minutě bylo pro Novojičínské ještě hůře, když se Jeseník dostal do vedení 2:0. Kvitovi svěřenci se pak hnali za obratem, ale velké šance zahodili nebo je vychytal velmi dobře chytající brankář hostů. V závěru první půle se ale krásnou ranou prezentoval Capovský, jenž snížil na 1:2.

Zkraje druhého poločasu pak ale novojičínští mladíci neproměnili velké možnosti, především pak Palla, který krátce po sobě nastřelil brankáře, břevno a tyčku. Pět minut po hodině hry to pak vzal do své moci Klepáč, jehož parádní sólo znamenalo vyrovnání na 2:2. Šest minut poté se už ale prosadil smolař posledních zápasů Palla, jenž dorazil trestný kop, který zahrával Kudry do břevna.

„Za začátku druhé půle bylo až neuvěřitelné, co všechno jsme nedali. Nakonec jsme to ale zvládli zcela zaslouženě otočit. Šlo vidět, že z kluků spadla nervozita, když konečně zlomili smolnou sérii," cenil si obratu trenér mladších dorostenců Jaromír Kvita.

Starší dorost: FK Nový Jičín - FK Jeseník 4:1 (1:1)

Branky: 5. a 66. Střelec, 72. Staněk, 80. Seidler 11. Janíček.

FK Nový Jičín: Hatlapatka Pokorný, Maňák, Dresler (67. Indrák), Zmatek P. Horák, Bartoň, Staněk (79. Kuman), Swiač (67. O. Horák) Seidler, Střelec (83. Klepáč). Trenér: Koval.

Mladší dorost: FK Nový Jičín - FK Jeseník 3:2 (1:2)

Branky: 37. Capovský, 65. Klepáč, 76. Palla 8. Weber, 14. Cekuras.

FK Nový Jičín: Hudeček Kadlčík (38. Bártek), Zavacký, Capovský, Klepáč, Kratochvíl, Poláček (59. Palla), O. Horák, Kyselý (59. Dwayeb), Berlinski, Kudry. Trenér: Kvita.