Novojičínští zaskočili soupeře už v 1. minutě, kdy se k přesnému zakončení dostal záložník Kalich.

Po necelých dvaceti minutách už vedli domácí o dvě branky, když si na střílený centr Kiss Farkase naskočil Radovan Lokša a hlavičkou v pádu zvýšil na 2:0. Za další čtyři minuty klopili hosté hlavy potřetí, když Lokša nadýchaným centrem našel hlavu Továrka a Novojičínští vedli 3:0. Mezi 28. a 31. minutou však hosté dvakrát udeřili ze standardní situace a snížili na poločasových 2:3. A to navíc Valaši ještě v závěru první půle orazítkovali s pomocí teče Leskovjana břevno.

Pět minut po změně stran hosté dokonali vyrovnání a začínalo se tak znovu od začátku. Remíza však vydržela pouze chvíli, když si na roh Kiss Farkase naskočil stoper Malina, jenž tak vrátil vedení znovu na stranu Nového Jičína.

„První půlhodinu jsme vstřelili tři branky a předváděli jsme velice slušnou hru. Bohužel jsme se nechali výsledkem ukolébat a soupeř nás ze dvou standardních situací potrestal a následně vyrovnal, takže z tohoto pohledu nemůžu být absolutně spokojený. Toto by se nám stávat nemělo, aby nás soupeř takto potrestal ze standardních situací. Bránění nebylo, tak jak bych si představoval, až po důrazné domluvě si na to kluci dávali pozor. A už to vypadalo tak, jak mělo," hodnotil přípravný duel proti diviznímu soupeři trenér FK Nový Jičín Jan Pejša.

„Tohle byl poslední zápas, kdy jsem dal šanci většině hráčů. Od příštího zápasu už by jsme se měli soustředit na sestavu, která se během přípravy vykrystalizovala," uzavřel Pejša, který přišel k mužstvu na začátku zimní přípravy.

V sobotu 7. března hostí Nový Jičín znovu na domácí umělé trávě třetiligovou Orlovou.

FK NOVÝ JIČÍN – FC VELKÉ KARLOVICE 4:3 (3:2)

Branky: 1. Kalich, 18. R. Loška, 22. Továrek, 54. Malina - 28. Podešva, 31. Kučera, 50. Vojta. Rozhodčí: Pargáč – Tobola, Fieber.

FK Nový Jičín: Leskovjan (46. Šrom) – Molnár, Malina, Nippert, Kiss Farkas – Kalich, Rybařík, Švec (46. Juříček), Švancer (46. Novotný) – R. Lokša (46. Smolarčík), Továrek (46. Ihnatišin). Trenér: Jan Pejša.

FK NOVÝ JIČÍN - FC HEŘMANICE 3:1 (2:0)

Branky NJ: 11. Molnár, 31. Továrek, 84. Novotný.

FK Nový Jičín: Šrom (46. Leskovjan) – Molnár (46. Horák), Cigánek (46. Malina), Nippert, Kiss Farkas - Švancer, Bajer, Švec (46. Juříček), Kalich (46. Novotný) – Smolarčík (60. Ihnatišin), Továrek (46. Dedič).