V neděli jim pořádná průtrž mračen nedovolila odehrát plánované utkání 28. kola krajského přeboru, ale při středečním náhradním termínu už se dočkali. Fotbalisté Bílovce šli sice bleskově do vedení, ale hosté z Karvinska si nakonec odváželi bod za remízu 1:1.

Každé utkání sice začíná za stavu 0:0, ale v Bílovci dvě nuly na světelné tabuli příliš dlouho nevydržely. Domácí stoper Seman totiž z první akce nakopl míč na mladíka Pělu, jenž po individuální akci pronikl až do šestnáctky a zařídil tak Bílovci brzký náskok.

„Předvedli jsme opravdu vynikající vstup do zápasu a celý první poločas jsme byli aktivnější. My jsme si hlavně chtěli zápas užít, protože už ani jednomu z týmů o nic nejde. Chtěli jsme hrát kvalitní fotbal a pobavit diváky," předeslal kouč FC Bílovec Tomáš Černín.

I. A TŘÍDA VOLÁ! Jistebnický kapitán Miroslav Lebica může se svým týmem slavit zasloužený postup už dvě kola před koncem sezony.
Souhrn I. B třídy, sk. D: Soutěž má svého krále! Jistebník slaví postup

S podobnými úmysly přicestovali i hosté. „Hřiště bylo dobré, počasí taky a soupeř také, to všechno nám nahrávalo k tomu, abychom si zahráli pohodový fotbal, jenže to se nestalo. Laxností jsme dovolili Bílovci dostávat se do šancí, naše hra byla rozháraná a kombinace nepřesné. Navíc jsme hned v první minutě inkasovali," připomněl trenér Českého Těšína Richard Beneš.

Hosté, kteří zítra nastoupí na hřišti druhých Heřmanic, však z první vážnější akce srovnali. Bílovec nepokryl náběh Folwarczného, který umístěnou střelou překonal Jašku. „To byla velká škoda, protože jsme soupeře jinak v první půli do vážnějších šancí nepouštěli. Sami jsme pak mohli jít znovu do vedení, ale bohužel jsme žádnou další možnost neproměnili," litoval bílovecký kouč, jenž měl na mysli především šance kapitána Ronce nebo příležitost Kotrly, jehož vychytal brankář Gradek.

Ilustrační foto.
Frenštát vyprášil Břidličnou a čeká ho zápas roku

Druhá půle začala stejně divoce, jako ta první. Zaváhání bílovecké defenzivy, ale hosté nepotrestali, když se při samostatném úniku vyznamenal Jaška. V zajímavém utkání nakonec mohly rozhodnout oba celky, ale útočník Malý mířil do tyče a v závěru pak ještě Jaška vytěsnil nebezpečnou hlavičku hostů po rohu.

„Pro diváky to byl celkem pohledný zápas, protože v něm bylo dost šancí a remíza je nakonec, dle průběhu, spravedlivá," dodal trenér Bílovce, jehož tým hraje zítra v Háji ve Slezsku. S nerozhodným výsledkem se ztotožnil také kouč Českého Těšína. „Až postupem doby jsme se začali dostávat do šancí i my. Byl to fotbal nahoru dolů, mohli jsme tady vyhrát i prohrát, takže remíza je zasloužená," uzavřel Beneš.

FC Bílovec– FK Český Těšín 1:1 (1:1)

Branky: 1. Pěla – 21. Folwarczny. ŽK: Marák – Lojek. Rozhodčí: Futerko – Švec, Čuba. Diváci: 90.

Bílovec: Jaška – Tomášek (71. Dresler), Seman, Marák, Kotrla (71. L. Černín) – Ondruš, Raszyk – Pěla, Vaněk (66. A. Dluhoš), Ronec – Malý (87. P. Moučka). Trenér: T. Černín.

Český Těšín: Gradek – Bolek, Matuszek (63. Popelka), Sostřonek, Kupczak – Konečný (57. Hradečný), S. Zogata, Kantor, Lojek (74. J. Zogata) – Kiška – Folwarczny (86. Szkutek). Trenér: Beneš.

Piaristické zahrady v Příboře.
Otevřené zahrady jsou nápad Britů. Na Novojičínsku se zapojí tři místa.