Výborně si vedli také jejich mladší kolegové, kteří Zábřehu zasadili tři gólové rány a čisté konto si připsal „povoláním" stoper Indrák. Novojičínští dohrávali odložené utkání v Opavě včera a už v sobotu cestují na hřiště posledního Staříče.

Starší dorost:

FK Nový Jičín – Sulko Zábřeh 2:1 (0:0)

Domácí fotbalisté vstoupili do utkání aktivněji a ve 12. minutě střílel Rudel po akci s Urbanovským těsně vedle. O dvě minuty později minul branku domácí forvard Pítr a brankář hostů ukázal svůj um i při dalších střelách Urbanovského a Rudla. Po změně stran zahrozil jako první domácí stoper Navrátil, ale po rohu mířil hlavou pouze do brankáře. O chvíli později zase přestřelil hostující svatyni z dobré pozice Hrubý. Byli to tak hosté, kteří ukázali lekci z produktivity, v 72. minutě využili nedorozumění v domácí obraně a otevřeli skóre zápasu. Novojičínští se vyrovnání dočkali v 86. minutě, kdy po pravé straně unikl Matoušek a jeho centr dokázal zužitkovat Urbanovský. To však z domácí strany nebylo vše a v 90. minutě měli možnost zahrávat trestný kop. Dlouhý centr našel Maňáka, který se na dvakrát zbavil svého strážce, napálil balón do sítě, a rozhodl tak o třech bodech pro Nový Jičín. „Byl to kvalitní a bojovný soupeř. Do utkání jsme vstoupili dobře. Byli jsme dříve na míči a vytvořili jsme si šance. Fotbalové štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu. Kluci odvedli kolektivní výkon, kterým mě potěšili. Tak bych si to představoval," vyjádřil se k utkání trenér novojičínského staršího dorostu Radomír Kalich.

Branky Nového Jičína: 86. Urbanovský, 90. Maňák.

Nový Jičín: Tichánek – Zmatek, Navrátil, Maňák, Matoušek – Swiač, Hrubý, Rudel, Tripský – Pítr (60. Bouda), Urbanovský. Trenér: Radomír Kalich.

Mladší dorost:

FK Nový Jičín – Sulko Zábřeh 3:0 (0:0)

Nepříjemné komplikace musel před utkáním řešit mladší dorost. Na marodce jsou totiž oba brankáři, Hatlapatka s Hubem, a k tomu další hráči do pole. Na lavičce tak byli k dispozici dva žáci, kteří získávají cenné zkušenosti a do branky se nakonec postavil stoper Indrák. „Před zápasem jsme si řekli, že nebudeme bláznit. Také jsme chtěli hodně blokovat střely, aby se vůbec nedostaly na naši bránu. Byla to tak trochu spíše hokejová taktika," řekl s úsměvem kouč mladších dorostenců Jaromír Kvita. Domácí měli územní převahu, ale skóre zůstávalo dlouho bez branek. Dvě velké příležitosti zahodil Swiač, který už měl v nohách celé utkání za starší dorost. Soupeř se k vážnějšímu ohrožení domácí svatyně nedostal. Domácí tlak pokračoval, přes změny v sestavě, i ve druhé části. Na bezbrankový stav už se poté nemohl dívat Pokorný, jenž prošel středem půlku hřiště, a jeho přesné zakončení znamenalo domácí vedení 1:0. Soupeř ohrožoval Indráka střelami z větší vzdálenosti bez většího úspěchu. Po hodině hry se dostal k odraženému míči střídající Kopecký a z těžké pozice přidal novojičínskou branku s pořadovým číslem 2. Nedlouho potom se ještě dokázal prosadit Patrik Horák, jenž předtím stihl neproměnit dvě slibné šance, a třetí brankou zkompletoval domácí vítězství. „Jsme moc rádi, že to kluci zvládli. Musím pochválit úplně všechny. Ztížené to měli i mladí žáci, ale ostatní jim pomohli a dohromady to zvládli skvěle. Chceme ve slepené sestavě bodovat i v dohrávce v Opavě. Klukům věřím, tak snad se nám podaří vyhrát," uzavřel Kvita.

Branky: Pokorný, Kopecký, P. Horák.

Nový Jičín: Indrák – Kuman, Maňák, Zmatek, O. Horák – Bartoň, Pokorný, P. Horák, Matouš – Gonzáles (53. Kopecký), Swiač (41. Magdon). Trenér: Jaromír Kvita.