Ani v pátém kole nového divizního ročníku to na tříbodový zisk nevyšlo. Novojičínští fotbalisté sice proti Vsetínu vedli díky trefě Pyclíka, ale Valaši, kteří hráli posledních dvacet minut o deseti, dokázali vyrovnat.

Hajného celek zažil na Valašsku velmi dobrý vstup do utkání, protože krátce po čtvrt hodině našel Opatřil Pyclíka a novojičínský forvard svým třetím gólem v sezoně otevřel skóre. Nový Jičín byl pak nadále aktivní a blízko dvoubrankovému náskoku byl po hlavičce Hrušky, která skončila pouze na tyči. 

„To byl jeden z klíčových okamžiků zápasu, protože věřím, že bychom už to pak nepustili,“ vzpomínal trenér Nového Jičína Pavel Hajný. Vsetín vážněji zahrozil až v závěru poločasu, ale hostující defenziva přečkala všechny jeho standardní situace.

Sportovní hala s krytým bazénem v Novém Jičíně. Ilustrační foto.
Bazén v Novém Jičíně je stále staveništěm

Hosté vstoupili aktivněji i do druhé půle a blízko druhé trefě byl Staněk, jehož volej však skončil pouze na brankáři Eliášovi. Vsetín se pak za chvíli dostal k rohovému kopu a po skrumáži uklidil míč do sítě Matůš. Další důležitý moment nabídla 68. minuta, kdy se po zaváhání vsetínské obrany dral k míči Pyclík, jehož těsně za hranicí šestnáctky sestřelil brankář Eliáš, jenž po právu vyfasoval červený kartón, ale nařízený přímý kop Kiss Farkase skončil jen těsně vedle tyče mladíka Dobeše.

Za dvě minuty se pak hosté radovali z rozdílové branky, ale pouze chvíli, protože po střele Staňka, která Dobešovi prošla za brankovou čáru, odpískal hlavní rozhodčí na pokyn svého asistenta údajný ofsajd. Novému Jičínu se tato situace stala ve druhém utkání v řadě. 

Vsetínští pečlivě bránili bod a pět minut před koncem mohli svému soupeři zasadit tvrdé KO, kdy po brejku uháněl na Ognyanova Stuchlík, ale novojičínský gólman svůj tým skvělým zákrokem podržel. „Jsem zklamaný, protože je to pořád to samé dokola. Zase jsme pak inkasovali gól po standardce, když jsme chvíli předtím neproměnili gólovku. Měli jsme pak přesilovku, ale bohužel jsme si nedokázali vytvořit žádnou velkou šanci. Nakonec jsme mohli dokonce prohrát,“ zamýšlel se Hajný, jehož tým zůstává se třemi body předposlední.

FC VSETÍN – FK NOVÝ JIČÍN 1:1 (0:1) 

Branky: 57. Matůš – 17. Pyclík. ŽK: Matůš, Jaroš – Staněk, Juříček. ČK: 68. Eliáš. Rozhodčí: Kotala – Kostelník, Lukašík. Diváci:150.

FK Nový Jičín: Ognyanov – Javorek, Malina, Nippert, Kiss Farkas – Wolf (78. Pokorný), Švec, Staněk, Hruška (68. Juříček) – Opatřil – Pyclík. Trenér: Hajný.