TJ TATRAN JAKUBČOVICE – FC KOZLOVICE 5:0 (2:0)

Čtyřmi brankami se na vítězství podílel kanonýr Ďurica, autor sedmi jakubčovických jarních tref.

Úvod druhého jarního kola I.B třídy patřil hostům z Kozlovic. „Prvních patnáct minut jsem si připadal jako na kolotoči. Soupeř nás přehrával. Po dvaceti minutách jsme dali první branku, která nás uklidnila a nakopla," vracel se k prvním minutám zápasu domácí lodivod Kamil Vrba. Druhou trefu pak zasadil Kozlovicím do šatny domácí snajpr Ďurica, který z kraje druhého poločasu dokonal svůj čistý hattrick a zvýšil už na 3:0. Ve zbytku zápasu se mohli domácí fanoušci radovat ještě dvakrát, což znamenalo přesvědčivé vítězství 5:0. Jakubčovická obrana tak neinkasovala ani ve druhém jarním utkání. Jedním ze zlomových momentů utkání byla situace na začátku druhé půle, kdy hostující Kozlovice trefi ly tyčku, aby vzápětí inkasovaly třetí branku.

„Tyčka hostí mohla zápas zdramatizovat a kdoví, jak by to dopadlo. Zápas se mi ale líbil. Soupeř chtěl hrát fotbal, nehrál žádný beton. Hráli jsme na spodním hřišti. Myslím, že to mělo ještě lepší úroveň než první zápas v Novém Jičíně. Zase se nám rozstřílel Ďurica. A když jsme ve druhém poločase přidali třetí branku, bylo po zápase, ale ke cti soupeře musím uznat, že chtěli hrát až do konce," hodnotil druhé jarní vítězství Kamil Vrba. Kozlovice se tak o první body pokusí v příštím kole, kdy by měly hostit nováčka soutěže z Bordovic.

„Do dvacáté minuty jsme hráli vyrovnanou partii, možná jsme byli i lepší. Po prvním gólu jsme se nám to všechno zhroutilo. Musel střídat taky Martin Krpec kvůli zranění. Jakubčovice nás pak jasně přehrávaly. Druhý poločas už byl jednoznačnou záležitostí domácích. Vyhrávali všechny osobní souboje a my jsme podali nejhorší výkon v této sezoně," smutnil trenér Kozlovic Petr Tichavský.

Branky: Ďurica 4, Šťastný. Diváci: 150. Rozhodčí: Slaný – Vrťo, Levinger.

TJ Tatran Jakubčovice: Mališ – Anděl (M. Zagol), Dvořák, Sommer – Vavroš, Jahoda, Klevar, Šťastný (Šaran), K. Molnár (Hnila) – Ďurica, Pavelka. Trenér: Kamil Vrba.

FC Kozlovice: Chlebek – Žáček (Piskoř), P. Krpec, Prudký, Hruška – Ermis, Bednář, Vyvial, Slanina – Jan Harabiš, M. Krpec (Vašenda). Trenér: Petr Tichavský