FK Nový Jičín – TJ Sokol Ústí 5:0 (3:0)

První šance domácích přišla již ve 2. minutě, skóre se však ještě neměnilo. To už ale neplatilo o minutu později. Na křižnou přihrávku domácí obrany si naběhl Lokša a technickou střelou poslal Nový Jičín do vedení – 1:0. Opaření hosté poté jen přihlíželi, jak následná standardní situace zapadla do skrumáže těl před gólmanem Ústí. Zde se pohotově zorientoval Smolarčík, který pojistil vedení domácích – 2:0. Poté se Novojičínští zaměřili na zabezpečení obrany a nechali na soupeři, aby ukázal, co v něm je. Ústí muselo hru trochu otevřít, čímž jen dopomohlo diviznímu celku k rychlým vpádům do své šestnáctky. Po jednom z nich se k míči dostal Jakub Hanzelka, ale při snaze vystřelit jej hostující obrana nevybíravým šlapákem faulovala a rozhodčí neváhal nařídit pokutový kop. Penaltu poté s přehledem proměnil Repa – 3:0.

Druhá půle začala o něco opatrněji, ale následujících dvacet minut se zvrhlo spíše k výměně názorů, kdy hosté neudrželi nervy na uzdě a jejich zákroky byly mnohdy daleko za hranicí pravidel. Když se hra uklidnila, odpověděli domácí nejlepším možným způsobem. V 70. minutě napřáhl Lokša, Smolarčík posunul míč až k Repovi, ten si ještě obešel obránce a pod padajícím gólmanem umístil míč přesně k tyči – 4:0. Za dalších deset minut přišlo rozhodnutí, které paradoxně začalo před bránou Hanuse, po rohu hostí. Záložník Ústí totiž míč nakopl tak silně, že přeletěl až na druhou stranu hřiště, tam míč vybojoval Novák a našel Kalicha, jenž pohlednou akci na jeden dotek zakončil přízemní střelou ke vzdálenější tyči – 5:0. V samotném závěru ještě utekl Repa, našel před bránou volného Smolarčíka, ale jeho dělovku stihl brankář Ústí reflexivně vyrazit. 

Tomáš Vyhlídal (Nový Jičín): Hlavním cílem pro toto utkání bylo nedostat branku, protože v předešlých zápasech jsme jich inkasovali zbytečně moc. Vstup do utkání byl, jako v jiných zápasech, více než dobrý. Rychle jsme vedli o dvě branky a i za tohoto stavu přistupovali kluci k zápasu koncentrovaně a s chutí. Hráči plnili pokyny, které jsme jim dali, a co víc, soupeře de facto nepustili do žádné výraznější šance, snad kromě několika náznaků na konci utkání. Samozřejmě jsme se nechtěli zranit, což při více než tvrdé hře soupeře šlo dost těžko. Mnohé zákroky byly skoro likvidační, s čímž jsme čtrnáct dní před mistrákem nemohli souhlasit. 

Poslední přípravný zápas odehraje Nový Jičín v sobotu 17. března opět doma, kdy od 10.15 hostí Tatran Jakubčovice. Týden nato již začíná jarní část divizní skupiny E. V neděli 25. března tak Novojičínští zajíždějí, v rámci 17. kola, na pažit Kravař. Doma se fotbalisté představí v rámci 18. kola, kdy v sobotu 31. března hostí od 15.30 Mikulovice.

Branky: 2. Lokša, 6. Smolarčík, 40. a 70. Repa, 80. Kalich, rozhodčí: Seidler

Nový Jičín: Hanus – Durec, Jiří Hanzelka (46. Polášek), Bajer, Farkaš – Jakub Hanzelka, Lokša, Tobola (71. Novotný), Kalich – Smolarčík, Repa. Trenéři Jan Žemlík, Tomáš Vyhlídal