Hajného soubor má navíc úctyhodné skóre 28:8, když přesně polovinu vstřelených branek má na svědomí obávaný kanonýr Radovan Lokša, jenž tak i ve své třetí sezoně v novojičínském dresu překonal hranici 20 branek. Šest utkání před koncem ročníku je odchovanec Vítkovic na čísle 24.

Novojičínští udávali tempo hry od úvodního hvizdu mladého sudího Šimoníka, ale úvodní pokusy Lokši a Opatřila ještě v síti neskončily. Po dvaceti minutách však přišel výtečný centr Kiss Farkase, na který si na zadní tyči počíhal Lokša, jenž po umístěné hlavičce mohl čekat na radující se spoluhráče. Domácí sniper byl evidentně při chuti a v další možnosti pálil do boční sítě.

ROZHOVOR S NOVOJIČÍNSKÝM BRANKÁŘEM OGNYANOVEM NAJDETE V PÁTEČNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ NOVOJIČÍNSKÉHO DENÍKU.

Převaha Nového Jičína pak byla korunována v závěru poločasu, kdy mohli diváci nejprve sledovat nádhernou akci. Opatřil si vyměnil míč s Lokšou a zblízka pak zvyšoval na 2:0. Minutu před odchodem do kabin pak předvedl parádní individuální průnik Slovák Krčula, jehož pobídku si vyhledal Lokša a další přesnou hlavičkou zasadil Kozlovicím třetí úder.

Hostující celek někdejšího ligového zadáka Blšan či Drnovic Iva Zbožínka, jenž toho však nejvíce odehrál ve Zlíně, se v první půli připomněl pouze dvěmi ránami Kyseláka, kterým však scházela přesnost.

„Od první minuty to bylo jednoznačné a brzo jsme si začali vytvářet převahu. Za stavu 1:0 to mohlo být ještě otevřené, ale v závěru poločasu jsme přidali dva góly, což bylo důležité. Kluci se i na tom těžkém terénu snaží hrát kombinační fotbal a k prvnímu poločasu nemůžu mít žádné připomínky," spokojeně konstatoval novojičínský kouč Pavel Hajný.

HAJNÝ: NEMŮŽEME PŘECE PROMĚNIT VŠECHNO

Také druhý poločas nabídl oku lahodící fotbalový moment, o který se postaral kapitán Nového Jičína Martin Švec, jenž se kličkou zbavil jednoho z protihráčů a nekompromisní ranou upravil již na 4:0. Dvacet minut před koncem pak v další dobré příležitosti mířil nad Krčula a búra pak mohl soupeři zasadit ještě Smolarčík, ale po spolupráci střídajících hráčů, kdy mu míč posunul Fertál, ve stoprocentní šanci neuspěl.

„Chtěli jsme potom hlavně udržet čisté konto, protože se nám to od prvního jarního kola nepodařilo, tak ať uděláme brankáři radost. Měli jsme tam ještě další dobré šance, ale přece nejde proměnit všechno. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě," cenil si Hajný, jenž tak na novojičínské lavičce v mistrovském utkání ještě neprohrál.

Aktuálně pátý Nový Jičín, jenž už na třetí Dolní Benešov ztrácí pouhých pět bodů a navíc má k dobru dohrávané utkání ve Velkých Karlovicích (31. května, 17.00), hraje v neděli v 10.15 na půdě opavské rezervy.

„Soupeře jsem viděl ve Frýdlantě. Kromě hrajícího asistenta Metelky to jsou všechno mladí a běhaví kluci, kteří hrají kombinační fotbal podle mustru áčka. Bude potřeba, abychom byli trpěliví. V tom věku třeba ještě nemají tolik zkušeností, ale očekávám velmi těžký zápas. Věřím však, že jsme na nějaké vlně, a že to zvládneme," vyjádřil se směrem k neděli zkušený stratég.

FK NOVÝ JIČÍN – FK KOZLOVICE 4:0 (3:0)
Branky: 21. a 44. Lokša, 37. Opatřil, 55. Švec. ŽK: Makowski, Galetka. Rozhodčí: Šimoník – Slováček, Poláček. Diváci: 90.

FK Nový Jičín: Ognyanov – P. Macíček, Malina, Javorek, Kiss Farkas – Kalich (60. J. Macíček), Švec, Juříček, Krčula (80. Smolarčík) – Opatřil (73. Fertál) – Lokša. Trenér: Hajný.