FK Nový Jičín – TJ Lokomotiva Petrovice 1:1 (1:0)

Na podmáčeném trávníku bylo utkání na obou stranách hlavně o bojovnosti. Přesto měli domácí v úvodních minutách více ze hry, jenže se žádná střela neujala. Osud zápasu se začal psát těsně před přestávkou. Ve 44. minutě se k přímáku postavil Farkaš, jeho střelu sice hostující gólman Kotrla vyrazil, ale jen k nabíhajícímu Lokšovi, a ten na druhý pokus poslal Nový Jičín do vedení – 1:0.

Domácí měli v úmyslu pokračovat ve stejném stylu i po přestávce. To se jim sice chvíli dařilo, ale poté hosté přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a na hřišti začalo přituhovat. Zatímco domácí spoléhali na rychlé brejky a na standardní situace, hosté se zaměřili na postupný útok, založený na krátkých přihrávkách. Tlak hostí nakonec korunoval Šuster, který v 59. minutě srovnal – 1:1. Zvýšené aktivitě hostí se domácí museli, chtě nechtě, přizpůsobit, a tak byl k vidění celkem svižný a fyzicky náročný fotbal. Když hosté nevyužili dva samostatné úniky ke vstřelení branky a domácí se dvakrát nádherně dostali jen do šestnáctky, rozdělily si oba týmy po bodu. „První půle byla celkem dobrá, ale upřímně, po výkonu hostí ve druhé části můžeme být s bodem spokojeni," prozradil Alois Holub, který na lavičce Novojičínských zastupoval potrestané trenérské duo Jan Žemlík – Tomáš Vyhlídal.

V dalším kole se FK Nový Jičín představí v neděli 20. května na pažitu Krnova. Bližší informace o průběhu zápasu, spolu s hlasy obou laviček, naleznete v úterním vydání Novojičínského deníku, v týdeníku Region, na straně 16.

Branky: 44. Lokša – 59. Šuster, ŽK: Lokša (Nový Jičín), rozhodčí: Řezníček – Seidl, Zika, diváci: 100

Nový Jičín: Hanus – Jakub Hanzelka, Dvořák, Bajer, Kiss, Farkas – Polášek, Lokša, Hejdušek, Tobola – Smolarčík, Repa. Trenér Alois Holub

Petrovice: Kotrla (46. Sabela) – Kempný, Anastázovský, Gill, Reichl – Vlachovič, Škuta, Koper, Miko – Kumpán (90. Novotný), Šuster. Trenér Čestmír Kročil