A první minuty, přestože na lavičce zůstal sedět poněkud zdravotně indisponovaný tvůrce hry Kiša, tomu i napovídaly. Hned ve třetí minutě se dostal po rychlé akci do ideální pozice ke střelbě Kalich, avšak branku netrefil, stejně jako chvíli nato z podobné situace Repa, a do třetice měl na konci první desetiminutovky gól na kopačce Polonyi, ale jeho technickou střelu srazil obránce na roh. Až pak byl poprvé v akci Šrom, který zasahoval proti střele Chrastiny zblízka. Po odehrání dvaceti minut měl po centru Hanzelky znovu na kopačce gól Repa, jenže asi ze sedmi metrů překopl branku. To ještě měli hosté mírnou herní převahu, kterou však domácí postupně eliminovali, a taky oni si v další fázi hry vytvořili určité šance ke vstřelení branky. Nejblíže k ní měl Modelský, jehož střelu obrana hostí zastavila na brankové čáře. Po delší době se na druhé straně dostal míč, po kombinační akci s přečíslením tři na dva, k Polonyimu, ale domácí obrana byla na místě. Krátce před přestávkou se vyznamenal Šrom, když po nedůrazném zákroku obrany bravurně vyrazil střelu Modelského mířící už do branky, a hosté mohli být moc rádi, že už „na cestě do šaten" neinkasovali, neboť Pokorného bomba skončila jen na břevně Šromovy svatyně.

Jak domácí náporem první poločas skončili, tak jím i druhý začali, když musel Šrom zasahovat proti nebezpečné akci Oravy. To už byl na trávníku i středopolař Kiša, jehož příchod na hrací plochu hru hostí dosti oživil. Deset minut po zahájení hry měl po rychlém útoku možnost skórovat Polonyi, ale brankář Matůšů mu umístěnou střelu bravurně vyrazil. Poté přišla Polonyiho další velká neproměněná šance, avšak z protiútoku skončil míč z kopačky Ference naštěstí opět jen na břevně branky Šroma. To už se hrál oboustranně útočný fotbal a oba týmy se snažily docílit vedoucího gólu. Nejblíže k tomu měl opět Repa, který si v samostatném útoku „udělal" obránce, ale šanci vstřelit svůj jedenáctý gól v sezoně mu zmařil dlouhým vyběhnutím brankář Matůšů. O pět minut později našel kapitán Bajer zahraným signálem přes domácí zeď osamoceného Repu před brankářem, jeho technická střela šla však opět jen těsně vedle tyče domácí branky. Novojičínský ostrostřelec mohl rozhodnout ještě krátce před koncem po krásné přihrávce od Kiši, bohužel však ani do třetice útočnou akci neproměnil. Nakonec stálo při hostech i to pověstné štěstí, když v poslední minutě, po nedorozumění vybíhajícího Šroma mimo pokutové území s obranou a následném rohovém kopu, skončil míč z kopačky Kundráta, po střele snad ze sedmi metrů, opět naštěstí nad břevnem hostující branky.

Další utkání čeká fotbalisty Nového Jičína v sobotu 13. října, kdy v 15 hodin přivítají na vlastním stadionu MFK Havířov s Miroslavem Matušovičem.

Hodnocení trenérů:

Petr Zatloukal (Hranice): „Zápas byl otevřenou záležitostí. Obě mužstva si vytvořila plno šancí, my jsme navíc trefili dvě břevna. Je to škoda, chtěli jsme získat tři body. Soupeř hrál dobře zezadu, vycházel do protiútoků, byl velmi nebezpečný. V několika případech nás zachránil gólman Matůšů. Bohužel nemáme tak široký kádr. Aktuálně jsme disponovali jen třemi hráči na lavičce. Náš fotbal není herně až tak špatný, ale prostě nedáváme góly. Je to o individuálních schopnostech hráčů."

Bohuš Keler (Nový Jičín): „Pozitivní z utkání je to, že jsme nedostali poprvé v sezoně gól. Ale musím říci, že na počet vytvořených gólových šancí, snad šesti, sedmi, jsme na tom byli jednoznačně lépe, i když soupeř měl taky tři. Nakonec jsme však mohli být ještě rádi, protože jsme mohli i prohrát. Takže vezeme zvenku bod, což byl takový náš minimální cíl, který jsme sice splnili, ale ty neproměněné šance mě moc mrzí".

SK HRANICE – FK NOVÝ JIČÍN A 0:0

ŽK: Chrastina – Pelán, Farkas, Bajer, diváci: 240, rozhodčí: Chabiča – Podaný, Hanáková.

Nový Jičín: Šrom – Pelán, Hejdušek, Nippert, Farkas – Hanzelka (88. Plešek), Kalich, Bajer, Radko (46. Kiša) – Polonyi (68. Lokša), Repa. (jak)