Novojičínští nastoupili do utkání bez hráčů z druholigového Frýdku-Místku a tak dostal příležitost v základní sestavě, kromě mladíka Hrubého, také dorostenec Staněk. Už v 5. minutě zahrával standardku Švancer, po jehož centru brankář Jež nezpacifikoval hlavičku Farského a při následné dorážce reagoval nejlépe jeho stoperský kolega Malina, jenž hlavičkou dorazil míč až do sítě.

Po čtvrt hodině hry na sebe poprvé upozornil domácí ostrostřelec Lokša, jenž si rychlou kličkou udělal prostor ke střele, a jeho obávaná levačka trefila břevno frýdlantské branky. Ve 23. minutě už ale hosté sledovali, jak řádí domácí „11".

Švancer naservíroval do vápna další centr a hlavičkující Lokša zvyšoval na 2:0. Aktivní Švancer poté zahrozil sám, ale i jeho střelecký pokus se otřel o brankovou konstrukci. Za pouhých pět minut využil novojičínský kanonýr přihrávky Hrubého a sám před brankářem uklidil míč přesně k tyči.

Ve 37. minutě byl pak hostující zmar dokonán, když se po spolupráci Staňka s Kalichem dostal do zakončení opět Lokša, který stihl být u míče dříve než brankář Jež a z těžkého úhlu zvýšil již na 4:0. Domácí sniper tak stihl čistý hattrick za pouhých patnáct minut.

„Čtyři vstřelené branky už v prvním poločase – to je nádhera. Ale hlavně se mi líbil zodpovědný a taktický výkon. Ve druhém poločase už to bylo samozřejmě trošku uvolněnější a podržel nás taky Rosťa Šrom. Ale naopak jsme měli taky ještě několik brejků, kterými jsme mohli vedení ještě navýšit," zhodnotil duel kouč Nového Jičína Jan Pejša, jehož tým cestuje v sobotu na hřiště Velkých Karlovic.

Divize sk. E, 26. kolo
FK Nový Jičín – 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí 4:0 (4:0)
Branky: 23., 28. a 37. Lokša, 5. Malina. ŽK: Švancer – Kubáň. Rozhodčí: Richtár – Šamárek, Macrineanu. Diváci: 136.
FK Nový Jičín: Šrom – Kalich, Malina, Farský, Švancer – Švec, Juříček – Staněk (75. Seidler), Fertál (70. Střelec), Hrubý (81. P. Horák) – Lokša. Trenér: Pejša.

O utkání se ještě více dočtete v pondělním tištěném vydání Novojičínského deníku.