V brance Nového Jičína se objevil jednadvacetiletý Ognjan Ognjanov, který je v klubu na zkoušce právě z Vítkovic. Na konci první čtvrthodiny se však mohl pouze otáčet za svá záda, když Vaněk zahrál parádně přes zeď přímý kop. V další příležitosti se na mladého gólmana řítil Ghaňan Okoye, ale toho už Ognjanov vychytal. Největší domácí možnost k vyrovnání měl v první půli Opatřil, ale ve vyložené možnosti mířil nad.

„Bylo jasné, že to pro nás bude především o obranné fázi, protože soupeř je na tom fyzicky a kvalitou lépe. Vítkovice byly více na balónu, ale náš výkon nebyl v některých fázích špatný," konstatoval kouč FK Nový Jičín Pavel Hajný.

Předposlední celek FNL pak měl míč častěji v držení i po změně stran, ale obraz hry se od první půle příliš nelišil. Novojičínští nadále pozorně bránili, ale krátce po hodině hry inkasovali po dorážce Szotkowského podruhé. Blízko snížení byl pak domácí kanonýr Lokša, ale chytrým lobem trefil jen brankovou konstrukci. Vítkovice pak ještě v závěru stvrdili své vítězství třetí trefou, kterou obstaral zblízka znovu Szotkowski.

„Byl to teprve náš druhý zápas, navíc máme nějaké nemocné, a hráči k tomu přistoupili dobře," vyjádřil se dále Hajný, jenž je u týmu čtrnáct dní. „Některé hráče jsem znal osobně, některé od vidění a některé vůbec, takže tým pořád poznávám," dodal zkušený trenér.

Pro druholigové Vítkovice se jednalo již o šesté přípravné střetnutí. „Dali jsme příležitost všem hráčům a v první půli nebyla naše hra moc dobrá. Soupeř byl houževnatý a těžko jsme se dostávali do zakončení. Ve druhém poločase už to bylo lepší a po prostřídání tam byl z naší strany větší pohyb. Musím pochválit i domácí, kteří byli nepříjemným soupeřem," uvedl po utkání vítkovický trenér Ivan Kopecký.

FK NOVÝ JIČÍN – MFK VÍTKOVICE 0:3 (0:1)

Branky: 64. a 83. Szotkowski, 12. Vaněk. Rozhodčí: Bartoš – Hykl, Sladký.
Nový Jičín: Ognjanov (46. Klepek) – P. Macíček, Malina, Javorek, Kiss Farkas (46. Nippert) – Fertál, Švec, Juříček, Uhlíř (6. Opatřil, 67. Seidler) – Smolarčík (46. J. Macíček), Lokša. Trenér: Hajný.
Vítkovice: Nemrava (46. Květoň) – Cverna, Hruzík, Chlopek (46. Řezáč), Jakubov – Fiala, Vaněk (46. Texl), Mišínský (70. Chlopek), Veselý (46. Hlavsa) – Kovařík, Okoye (46. Szotkowski). Trenéři: Kopecký a West.