V neděli čeká Frenštát cesta do Bruntálu, který na poslední chvíli nahradil v soutěži Markvartovice a na úvod porazil Dětmarovice.

Skóre se poprvé měnilo po úvodní čtvrt hodině, kdy kapitán Špaček našel přihrávkou pod sebe Klimpara a domácí forvard nekompromisní ranou do šibenice načal svůj střelecký účet v letošním ročníku.

„Vendryně byla na míči asi o něco lepší a nás dvakrát zachránil brankář Pešák. Paradoxně jsme se ale dostali do vedení," poznamenal frenštátský kapitán a hrající asistent trenéra Radim Špaček. V 52. minutě byla pod Radhoštěm ještě veseleji, když Plachký vysunul Klimpara, jenž se znovu nemýlil a zvýšil již na 2:0.

Celek z Třinecka poté vrhl všechny síly do útoku, ale domácím se nadějné brejky a pár závarů nepodařilo proměnit v pojišťující trefu. V 80. minutě tak přišlo snížení po přesné hlavičce exligisty Filipa Racka a stíhací jízdu pak hosté dokonali pět minut před koncem, kdy se ujala výstavní rána Martynka, jenž Frenštátu překazil vítězný vstup do sezony.

„Výsledek je asi zasloužený, ale po tom průběhu nás ztráta dvou bodů mrzí. Takový zápas bychom neměli pouštět," uvědomoval si Špaček.

SK BESKYD FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – TJ VENDRYNĚ 2:2 (1:0)

Branky: 17. a 52. Klimpar - 80. Racko, 85. Martynek. ŽK: Špaček – Martinčík, Martynek, Dawid. Rozhodčí: Trojan - Fajkus, Viščor. Diváci: 157.

Frenštát p. R.: Pešák – Štika, Bednář, Vaverka, Jurek – Gillar (36. Marek), Špaček, Kovář, Plachký – Bartoš (46. Fojtík), Klimpar. Trenér: Rek.

Zbylé výsledky 1. kola:

Orlová – Bílovec 0:0, Šenov-Háj ve Sl. 3:2, Heřmanice-Polanka 4:0, Bohumín-Čeladná 1:0, Krnov-Kobeřice 0:1, Bruntál-Dětmarovice 2:0, Č. Těšín-Břidličná 1:1.