Pod Radhošť dorazila ve šlágru krajského přeboru nedaleká Čeladná, která sice dvakrát vedla, ale v divácky atraktivním utkání nakonec zůstaly všechny body ve Frenštátě, který svého rivala porazil 4:3 a posunul se již na 4. příčku. Vedle Frenštátu odehrál svůj víkendový duel také Bílovec, ale utkání divizního Nového Jičína proti Novým Sadům bylo vinou nezpůsobilého terénu odloženo.

V souboji dvou Beskydů mohl jít ten domácí do vedení již v 1. minutě, ale Klimpar v dobré možnosti ve skluzu přestřelil. Hostující výběr Leona Dostalíka udeřil v 6. minutě, kdy se nadvakrát prosadil kanonýr Padych. Po dvaceti minutách však bylo srovnáno, když Hlaváče prostřelil Střelec. 

Radnice ve Frenštátě pod Radhoštěm.
Spor končí, město koupí pozemek

Ve 36. minutě už se Frenštátští radovali z obratu, když se po faulu na Střelce nemýlil z nařízeného pokutového kopu Klimpar. Čeladná však těsně před odchodem do kabin odpověděla stejně, když se po souboji Vokáče a Martina Váni pískala penalta i na druhé straně, se kterou správně naložil právě Martin Váňa, jenž zařídil poločasový stav 2:2.

Frenštátu se však nevydařil ani vstup do druhého poločasu, kdy se individuální akcí připomněl opět Padych a Čeladná tak byla znovu o krok napřed. Následovaly šance na obou stranách a hosté byli několikrát blízko k tomu, aby se dostali do dvougólového trháku. Když se tak nestalo, přišlo krátce po hodině hry vyrovnání, které po akci Malého zařídil pohotový Klimpar.

Dramatický duel gradoval v závěru, když čtvrt hodiny před koncem zužitkoval centr střídajícího Kobylíka Klimpar, jenž dokonal hattrick a dorazil tak Čeladnou gólem na 4:3. Hosté pak byli blízko alespoň k remíze, ale žádná šance už za zády Blably, jemuž v jednom případě pomohlo i břevno, neskončila. 

„Terén byl i přes špatné počasí ucházející a jsme rádi, že jsme dokázali zvítězit. Jednoduché to ale určitě nebylo. Navíc to bylo místy vyhrocenější. Nevyšly nám nástupy do obou poločasů, ale šance byly na obou stranách. Bylo důležité, že soupeř nešel do vedení 4:2, které už by se nám těžko dohánělo. Hrál se otevřený fotbal a nezaujatý divák musel být spokojený,“ hovořil po vítězné partii kapitán vítězného Beskydu Radim Špaček. Frenštátské fotbalisty nyní čeká daleké cesta na hřišti Břidličné, kde hrají v sobotu od 15.30.

HOKEJISTÉ STUDÉNKY zažili v Krnově vítězný vstup do sezony.
Studénka uspěla v Krnově, rezerva Nového Jičína narazila

SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. – SK BESKYD ČELADNÁ 4:3 (2:2)

Branky: 36. z pen., 64. a 74. Klimpar, 22. Střelec – 6. a 47. Padych, 44. Martin Váňa z pen. ŽK: Kovář – Padych, Taraba, Řehák. Rozhodčí: Kret – Opěla, Ochodek. Diváci: 260.

SK Beskyd Frenštát p. R.: Blabla – Plachký, Vokáč, Bednář, Vaverka (57. Fárek) – Střelec (81. Jurek), Kovář, Špaček, Marek – Malý (70. Kobylík) – Klimpar (90. Lošťák). Hrající trenér: Kobylík.

Deník - Naši prvňáci
Ve středu 24. ledna představíme prvňáčky ŽŠ Jeseník nad Odrou