Další povedené utkání má za sebou frenštátský Beskyd, který si nic nedělal z brzké inkasované branky a Českému Těšínu nakonec zasadil tři gólové rány.

Už v 6. minutě překonal defenzivu Frenštátu Konečný, ale byla to poslední domácí radost v zápase.

O utkáních novojičínských zástupců v I. A třídě (Jakubčovice nad Odrou, Jistebník, Libhošť) se pravidelně dočtete v příloze Region, která vychází v úterý, ale je k dispozici i samostatně v prodeji od středy do pátku.

„Nastoupili jsme s cílem brzy neinkasovat a přežít úvodní tlak domácích, ale nastal pravý opak, kdy jsme dostali podobný gól, jako v Krnově. Ale cením si toho, že jsme pořád hráli to, co jsme chtěli a inkasovaný gól nás nepoložil,“ hodnotil sobotní partii kapitán Frenštátu Radim Špaček, jehož tým brzy vyrovnal, když se mu podařila kombinační akce, kdy Klimpar prostrčil míč na Malého a letní posila z Petřkovic nedala Pechovi šanci.

Tým hrajícího trenéra Kobylíka mohl dokonat obrat ještě v první půli, ale Klimpara tentokráte ve veliké šance vychytal domácí brankář.

Hostující obrat však na sebe nenechal dlouho čekat a zkraje druhé půle se o to postaral Klimpar, jenž využil přihrávky velmi dobře hrajícího Střelce, které poté nastřelil i tyč domácí svatyně.

„O přestávce jsme si řekli, že na soupeře máme, a že pro nás bude bod málo, takže jsme šli za vítězstvím. Měli jsme míč častěji v držení a dařila se nám kombinace. Předvedená hra byla znovu velmi dobrá,“ pochvaloval si Špaček, jenž v 85. minutě našel po rohu hlavu Klimpara, jenž na přední tyči potvrdil frenštátský triumf gólem na 3:1.

Novojičínští fotbalisté (v bílém) neuspěli v Hranicích. 
Divizní Nový Jičín stále čeká na první výhru

V NEDĚLI DORAZÍ STARÁ BĚLÁ

Český Těšín se přes velmi dobře pracující obranu Beskydu dostával k vážnějším zakončení jen stěží, ale krátce před třetí brankou soupeře nebyl daleko k vyrovnání, když Frenštát podržel výtečným zákrokem Horák.

Frenštátští tak potvrzují velmi dobrý vstup do sezony nejen výsledky, ale především herně.

„Jsem rád, že mužstvo funguje. Hrajeme úplně jiný fotbal, než v minulé sezoně. Mužstvo si začíná věřit a je vidět, že má velký charakter,“ vyjádřil se dále kapitán Frenštátu, který se drží v popředí tabulky krajského přeboru.

Beskyd nyní v neděli od 17.00 vyzve na vlastním trávníku nováčka ze Staré Bělé.

„Chceme divákům předvést to, co proti Orlové, ale bude to úplně něco jiného, protože Stará Bělá má zatím kvalitní výsledky, takže nás čeká těžký zápas,“ nahlédl směrem k neděli Špaček.

FK ČESKÝ TĚŠÍN – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 1:3 (1:1)

Branky: 6. Konečný – 53. a 85. Klimpar, 22. Malý. ŽK: Rac, Kupczak – Střelec, Marek. Rozhodčí: Tvardek – Lalík, Matějek. Diváci: 130.

SK Beskyd Frenštát p. R.: Horák – Plachký, Bednář, Vokáč, Marek – Střelec (88. Poláček), Špaček, Kovář, Lošťák (80. Vaverka) – Malý (65. Kobylík) – Klimpar (90. Gillar). Hrající trenér: Kobylík. 

FOTBALISTÉ Bílovce (v bílém) si musí na výhru počkat minimálně do neděle, kdy doma hostí Pustou Polom. 
Bílovec neuspěl na hřišti Staré Bělé