„Absolvovali jsme podle pokynů krajského fotbalového svazu celou tu anabázi, sehnali jsme od hráčů lékařské zprávy a na krajskou hygienu v Novém Jičíně jsme podávali lékařské zprávy. Hygienická stanice udělala v celé záležitosti důkladné vyšetření. Tak důkladné, že volali zpětně doktorům, ověřovali si, zdali skutečně nedošlo k nějakým simulacím nebo podvodům. Po tom všem krajská hygienická stanice uznala naše argumenty za oprávněné," vysvětloval případ z minulého víkendu sportovní manažer SK Beskyd Pavel Měrka.

Frenštát tak nemohl odehrát plánované utkání krajského přeboru v Dětmarovicích. Celou kauzu rozseklo až zasedání sportovně-technické komise svazu, které Frenštátu dalo za pravdu. „Krajský fotbalový svaz rozhodl, že přijímá naši prověřenou žádost o přeložení zápasu, a stanovil, že zápas se bude hrát v Dětmarovicích ve středu 26. září," řekl sportovní manažer SK Beskyd Pavel Měrka.

Tým se ze zapeklité situace pomalu dostával, ale čekala ho těžká prověrka v podobě zápasu s Heřmanicemi, které prozatím v soutěži ještě neprohrály.

Frenštátští se favorita nezalekli a v první půli byli více než vyrovnaným soupeřem. Místo vedení 2:1 ale přišel gól na druhé straně, a hosté tak vedli o poločase .

A hned na úvod druhé půle udeřili heřmaničtí hráči znovu a do konce utkání si už vítězství vzít nenechali. Pod Radhoštěm nakonec vyhráli 4:2 a nadále jsou jen kvůli horšímu skóre druzí. „Měli jsme určitě smůlu, máme tlak, nějaké tutovky a šance, ale neproměníme je. Pak nás soupeř potrestá dvěma smolnými góly. Řekli jsme si něco v kabině, vyšli jsme na druhý poločas a přijde tečovaný balon, po kterém prohráváme 1:3. Horko těžko dotahujeme, ale to už se hraje v křeči," hledal příčiny porážky domácí stoper Radim Sládeček.

„Herně se lepšíme, zvedáme se a nic nevzdáváme. V dnešní době je to všechno o kvalitě hráčů, o penězích, a když nejsou peníze, hráči a není zázemí v klubu, tak je to těžké, ale budeme bojovat," věří v lepší zítřky kapitán Frenštátu pod Radhoštěm Radim Sládeček.

DALIBOR TOBOLA