Porazili Čeladnou a poté čekali na výsledky z ostatních stadionů. Když se dozvěděli, že Vendryně padla v Dětmarovicích, kde mohou posílat děkovné dopisy, mohla naplno propuknout euforie frenštátských fotbalistů ze záchrany krajského přeboru.

„Už v to věřil málokdo, ale šlapali jsme do posledních kol a nakonec jsme byli odměněni," ulevilo se kapitánovi Frenštátu Radimu Špačkovi, jenž navíc poukázal na úzký kádr, kterému se však naštěstí vyhýbala vážnější zranění.

Frenštátští načali cestu za potřebnou výhrou před půl hodinou, kdy si na roh Kobylíka naskočil stoper Bednář. Za necelých deset minut byl domácí Beskyd třem bodům ještě blíže, když Klimpar využil zaváhání brankáře Hlaváče, ale jeho pokus směřující do prázdné branky ještě stihl vyhlavičkovat zkušený Pliska. Míč si však našel frenštátský tahoun Špaček, který hlavičkou dorazil míč do sítě.

„Byl to kvalitní zápas a musím vyvrátit nejrůznější spekulace o nějaké domluvě, protože nic takového rozhodně nebylo. Za bezbrankového stavu jsme přečkali šance hostů, což bylo klíčové," připomněl Špaček.

Mírový běh. Ilustrační foto.
Běžci do Frenštátu přinesou mírovou pochodeň

Po změně stran mohl Frenštát vedení několikrát pojistit, ale šance Klimpara a Střelce, jenž trefil břevno, ke třetí brance nevedly.

„Nepřidali jsme třetí branku, takže jsme to museli odjezdit až do konce. Trošičku jsme zjišťovali, jak vypadají ostatní výsledky a až poté to z nás spadlo," vzpomínal kapitán čtrnáctého celku tabulky. Frenštátští si pak mohli následně užít vítězný pokřik přímo na hrací ploše.

Pod Radhoštěm by měl nadále pokračovat David Kobylík, ale hlavním cílem vedení klubu bude rozšíření kádru.

„Nic výrazného by se měnit nemělo, ale tým musíme doplnit, protože takhle už by to dále nešlo. Co se týče dorostenců, tam je to složitější, protože jsou to kluci z Tiché, kam se chtějí vrátit, takže musíme spíše sáhnout do jiných vod," informoval Špaček, jenž si cenil povedeného závěru sezony.

„Velký dík patří kromě hráčům ještě Radúzovi Rekovi, Františku Mikulenkovi a Mirkovi Skurkovi, kteří mají na záchraně svůj podíl," dodal frenštátský kapitán.

SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. – SK BESKYD ČELADNÁ 2:0 (2:0)
Branky: 28. Bednář, 37. Špaček. ŽK: Walder, Váňa, Taraba, Hlaváč, Řehák, Pliska. Rozhodčí: Laštuvka – Fajkus, Sivera. Diváci: 66.

SK Beskyd Frenštát p. R.: Pešák – Plachký, Bednář, Křiva, Vaverka – Střelec (83. Gillar), Špaček, Kovář, Marek – Kobylík, Klimpar. Hrající trenér: Kobylík.

Bílovecký kouč Tomáš Černín dotáhl tým k šestému místu.
Bílovec zakončil nováčkovskou sezonu přestřelkou