Beskyd nevstoupil do utkání vůbec špatně a ve 24. minutě šel navíc do vedení, když střelecký pokus Kaši tečoval hlavou Bartoš.

„Bohužel náš herní projev od tohoto okamžiku začal být dosti žalostný a strach o jednobrankové vedení jako by nám svázal nohy," kroutil hlavou kouč Frenštátu pod Radhoštěm Radúz Rek.

Kravaře totiž poté převzaly iniciativu a diktovaly tempo hry. Po půlhodině domácí zachránil Štika, jenž vykopával míč z brankové čáry. Stejná situace nastala i o devět minut později, ale tentokráte byl v roli zachránce Vaverka. Tlak hostů, ale k vyrovnání nevedl a brankář Pešák tak v první půli neinkasoval.

Po návratu z kabin se chtěli domácí vrátit k aktivitě před svou první vstřelenou brankou a hru nakonec dokázali alespoň vyrovnat. Největší šance ve druhé půli měli Bednář, jenž přišel v zimě z Libhoště a Bartoš, jehož střelu pak zastavila až tyč kravařské svatyně. Pod Radhoštěm tak bylo definitivně jasno až v 90. minutě, ve které prodloužil autové vhazování Bednář a Klimpar po samostatném úniku pečetil výhru Frenštátu 2:0. ,,Na utkání a na start jara jsme se všichni už moc těšili a chtěli jsme zúročit dlouhou zimní přípravu, ve které jsme herně docela slušně obstáli. Utkání se nám herně silně nevyvedlo, ale nemůžu hráčům vytknout nedostatek snahy. I přesto, že jsme většinu času tahali za kratší konec," dodal šéf frenštátské lavičky.

SK BESKYD FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – MFK KRAVAŘE 2:0 (1:0)
Branky: 24. Bartoš, 90. Klimpar. ŽK: Seibert. Rozhodčí: Čuba - Švec, Podleśny. Diváci: 160.
Frenštát p. R.: Pešák – Kaša (82. Matúš), Štika, Vaverka – Plachký, Kovář, Špaček, Bartoš, Marek - Bednář, Klimpar (91. Gillar). Trenér: Rek.

O ZÁPASECH NOVOJIČÍNSKÝCH ZÁSTUPCŮ V I. A třídě, sk. A a B, se pravidelně dočtete v úterním tištěném vydání týdeníku Region.