Beskyd, kterému scházeli Štika a Marek, od úvodu zaskočil Šenovské aktivním a agresivním napadáním, se kterým měli domácí notné problémy a ve 23. minutě byl odměněn vedoucí brankou, když si na roh Špačka naskočil na přední tyči Klimpar a přesnou hlavičkou otevřel střelecký účet zápasu.

Po dalším Špačkově rohu a hlavičce Bednáře zachránil Šenov od druhé inkasované branky jen výtečný zákrok Szarowského. Šenov přišel s brzkým vyrovnáním, o které se postaral kapitán Beránek, jenž propálil Pešáka a vyrovnal na 1:1.
Další náznaky frenštátských příležitostí, ve kterých byli Klimpar či Střelec, už zůstaly v první půli nevyužity.

„Výkon byl snad o dvě stě procent lepší než minule doma s Orlovou. Asi z nás spadla deka a přistoupili jsme k tomu tak, že nemáme co ztratit, i když je samozřejmě pořád co ztratit. Poločasový výsledek moc neodpovídal předvedené hře, ale chtěli jsme být nadále aktivní," hodnotil povedený výkon kapitán frenštátského Beskydu Radim Špaček.

Bílovecká trenérská dvojice Tomáš Černín (vpravo), Peter Šloff může být se vstupem do jara nadmíru spokojena. Jejich svěřenci totiž zatím pokaždé bodovali naplno.
Bílovečtí fotbalisté vyhráli i čtvrtý jarní duel

Poslední celek tabulky měl pak více ze hry i po změně stran, ale za vyrovnaného stavu předvedl důležitý zákrok Pešák, jenž zlikvidoval soupeřův samostatný únik zboku. „To byl možná zlomový moment, protože, ať jsme tou dobou byli lepší, tak jsme mohli inkasovat," připomněl důležitou situaci Špaček.

V 62. minutě se však podruhé radovala střídačka hostů, když se po centru hrajícího trenéra Kobylíka prosadil hlavou aktivní Střelec, pro něhož to byl, po zimním příchodu z Kopřivnice, premiérový gól v dresu Beskydu. Za další dvě minuty pak Šenov klopil hlavy potřetí, když se podruhé v utkání prosadil Klimpar, jenž postupoval sám na Szarowského a zvyšoval již na 3:1.

Dvacet minut před koncem navíc skončil zápas pro šenovského kapitána Beránka, jenž zezadu srazil Střelce a mohl si blízka prohlédnout kartu červené barvy. Závěr už si Frenštátští, kteří do hry poslali i mladíky z divizního dorostu, pohlídali. „V utkání jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli," cenil si vydobytých bodů Špaček, jehož slova potvrzuje i fakt, že sami členové domácího oddílu po utkání moc nechápali, jak může Frenštát, který sehrál v Šenově zdařilou partii, uzavírat tabulku.

Beskyd tak díky třetí výhře v sezoně ztrácí na trojici týmů před sebou pět bodů. „Nyní hrajeme doma s Dětmarovicemi a rozhodně pro nás ještě není nic ztraceno. Dokud bude nějaká šance na záchranu, tak se o ni porveme," slibuje za celý Beskyd jeho kapitán.

SK ŠENOV – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 1:3 (1:1)
Branky: 29. Beránek – 23. a 64. Klimpar, 62. Střelec. ŽK: Klimpar. ČK: 71. Beránek (Š). Rozhodčí: Svoboda – Bebenek, Kubiena. Diváci: 203.

SK Beskyd Frenštát p. R.: Pešák – Uličný (82. R. Kocián), Kobylík, Bednář, Vaverka – Křiva, Kovář, Špaček – Střelec (92. Hajník), Klimpar (91. Buzek), Plachký (55. Gillar). Hrající trenér: Kobylík.