Předpokládaný odchod ostrostřelce Radovana Lokši z Nového Jičína se stal skutečností. Gólový forvard a odchovanec Vítkovic, který za tři sezony v novojičínském dresu nasázel neuvěřitelných 79 branek, se rozhodl využít nabídku z vyšší soutěže.

„Samozřejmě, že jsme stáli o to, aby u nás Radek pokračoval, ale už dopředu avizoval, že by si ještě chtěl vyzkoušet vyšší soutěž. Rozumíme mu. Navíc za tři roky odvedl v Novém Jičíně velmi dobrou práci, takže mu přejeme ať se mu i nadále daří,“ sdělil manažer FK Nový Jičín Alois Holub.

Podle informací Deníku by měl osmadvacetiletý kanonýr zamířit do třetiligových Petřkovic. V Novém Jičíně končí i další útočník Jan Smolarčík, jenž na vlastní žádost odešel do Kunína, který hraje Okresní přebor, a jehož branku hájí někdejší stálice novojičínského brankoviště Rostislav Šrom.

„Honza nedostával tolik příležitostí, takže se rozhodl takto. To ale neznamená, že má do budoucna zpátky zavřené dveře,“ poznamenal Holub, který už do útočné linie sehnal náhradu. 

Z třetiligového HFK Olomouc totiž přivedl čtyřiadvacetiletého Ondřeje Pyclíka, jenž v minulosti krátce nakoukl i do nejvyšší soutěže v dresu ostravského Baníku, ze kterého hostoval i ve slovenském druholigovém Senci.

Na trenérské pozici pak bude v Novém Jičíně pokračovat Pavel Hajný, jenž k mužstvu přišel před jarní části, kterou tým zvládl znamenitě, když se ze 14. místa posunul na 4. pozici. „O jeho pokračování jsme měli eminentní zájem a jsem moc rád, že jsme se domluvili. Byli jsme domluveni, že v případě záchrany se budeme bavit, co dál. Domluvili jsme nakonec na celou příští sezonu,“ pochvaloval si manažer novojičínského FK, jehož ztratil konečné 3. místo v posledních dvou domácích utkáních, ve kterých doma získal pouze bod. „Závěr sezony jsme vůbec nezvládli, což zamrzí, ale po nepovedeném podzimu byla hlavním cílem záchrana, takže čtvrté musíme hodnotit jenom kladně,“ ohlédl se Holub za minulým ročníkem.

Novojičínští fotbalisté se sejdou na startu letní přípravy, do které půjdou také čtyři mladíci, kteří po sezoně skončili v dorostu (Staněk, Indrák, Dresler, Bartoň), v pondělí 10. července a už v neděli 16. července je čeká předkolo poháru FAČR, když cestují na hřiště Frýdlantu nad Ostravicí. Vloni se Nový Jičín dostal až do 2. kola, ve kterém doma po boji podlehl prvoligové Karviné 1:2.