Fotbalový podzim je definitivně u konce. I. B třída, sk. D, která je až na Kozlovice a Hukvaldy výhradně záležitostí celků z Novojičínska, slibuje v jarní odvetné části dramatickou podívanou na obou pólech tabulky.

Na čele se totiž seřadily hned tři týmy s 29 body, kterým dýchá na záda Starý Jičín, který posbíral o bod méně. Na 5. místě je pak v dohledu Libhošť, která má na svém kontě 25 bodů.

V poklidu pak mohou být šesté Odry (22), za kterými je mírná mezera, když Hukvaldy a Bordovice zakončily podzim se ziskem šestnácti bodů. O jediný bod zpět jsou pak Vlčovice.

Desátý Jeseník nad Odrou (13) už má na poslední Kopřivnici (6) náskok pouze sedm bodů. Desetibodovou hranici pak nepřekročily ještě Kateřinice (8) a Kozlovice (9).

Nejlepším skóre se pyšní fotbalisté Jistebníku, kteří nastříleli celkem 33 branek a inkasovali jich pouze 10.

„Jsme nadmíru spokojeni, ale na druhou stranu jsem věděl, jaká je síla mužstva. V minulé sezoně jsme se zachránili s odřenýma ušima, ale chtěli jsme být letos nepříjemní pro každého a to, že to takhle vyšlo, je super. Měli jsme dobře natrénováno, chytli jsme lauf, ale pak nás zabrzdily utkání v Kozlovicích a doma s Mořkovem. Závěr jsme ale naštěstí zase zvládli," ohlédl se za úspěšným podzimem kouč Jistebníku Martin Štverka, jehož tým přezimuje první o skóre před Tichou a Spálovem. Všechny tři celky mají shodnou bilanci 9 výher, 2 remízy, 2 porážky.

Příjemným překvapením byly určitě výsledky Tiché. Bačův celek spoléhal především na výbornou defenzivu, ze které vyčnívali brankář Pikulík a někdejší dlouholetý kapitán Frenštátu stoper Sládeček. „Jsem rád, že jsme už po podzimu zachráněni. Tabulka je super, ale cíle neměníme. Na jaře chceme být do pátého místa, a když budeme trápit celky kolem nás a budeme s nimi držet co nejdéle krok, tak budeme všichni spokojeni," nahlédl směrem k jarní části trenér Tiché René Bača.

Třetím do party devětadvacetibodových je pak Spálov. „Klobouk dolů, jak se kluci vypořádali s velkým počtem zranění a celý podzim zvládli. Za to patří jim i trenérovi velký dík," uvedl po závěrečném duelu první poloviny sezony sekretář TJ Spálov Luděk Remeš.

A které zápasy byl během podzimní části nejvíce bohaté na góly?

Zde je jejich výčet: Vlčovice – Starý Jičín 4:4, Bordovice – Odry 4:3, Starý Jičín – Kopřivnice 6:3, Jistebník – Bordovice 7:0, Jeseník – Starý Jičín 2:5, Tichá – Kozlovice 6:1, Odry – Jeseník 5:2, Kateřinice – Vlčovice 3:4.

Tabulka střelců:1. Lubomír Maléř (Odry) 11 branek
2. - 3. Miroslav Lebica (Jistebník), Michal Světlík (Vlčovice-Mniší) 8
4. - 5. René Ambrož (Spálov), Jiří Bednář (Libhošť) 7
6. – 10. Michael Kotešovec, Jakub Hanzelka (oba Starý Jičín), Karel Pop (Spálov), Adam Šimíček (Hukvaldy), Zdeněk Kadlčák (Jistebník) 6

Tabulka brankářů:1. - 3. Petr Krayzel (Jistebník), Vlastimil Pikulík (Tichá), Petr Martinovský (Libhošť) 7 čistých kont
4. Jaroslav Jurošek (Spálov) 4
5. – 6. Robert Mališ (Odry), Jan Sasín (Hukvaldy) 3

Co zaznělo během podzimu?

„Pro diváky to byl určitě atraktivní zápas, ale pro mě, jako pro trenéra, moc spokojenosti nebylo. Skóre mohlo být klidně ještě divočejší," trenér Starého Jičína Tomáš Vyhlídal po úvodní přestřelce 4:4 ve Vlčovicích.

„Do Jistebníku jsme cestovali pouze s dvanácti hráči a použili jsme na lavičku tři hráče z dorostu. Někteří hráči nereagovali na volání ani na SMS zprávy. Takoví hráči za Slavoj prostě hrát nebudou," předseda Jeseníku Libor Macháč.

„V Bordovicích jsme chtěli hrát na nulu. Bohužel jsme ale prohospodařili první poločas a místo nuly jsme chytli čtverku a v poločase musel být samozřejmě trošku kravál," 
oderský kouč Jan Stibůrek.

„Udělali jsme tři hrubé chyby, a soupeři jsme tak nahráli na tři góly. Výkon hráčů odpovídal tak čtvrté třídě," 
trenér FC Kopřivnice Miroslav Káňa po debaklu na Hukvaldech.

„Jsem rozhořčený. Ve finále to byl z naší strany ostudný výkon. Soupeř byl lepší, ale chyběla mu větší kvalita v zakončení. Takový výkon, který jsme předvedli je neakceptovatelný," 
šéf tichavské lavičky René Bača po výhře v Bordovicích.

„Brzo jsme vedli o dvě branky a celý zápas jsme měli pod kontrolou. Ve druhém poločase už to byla možná trošku exhibice," 
kouč Jistebníku Martin Štverka po kanonádě s Bordovicemi.

„Chtěl bych moc poděkovat mořkovským funkcionářům, a především jedné paní, údajně nějaké zdravotní pracovnici a dvěma pánům, kteří se o něj starali, než přijela sanitka," 
trenér Oder Jan Stibůrek v reakci na kolaps útočníka Maléře.

„Brankář Pospěch nás podržel při penaltě a do poločasu zlikvidoval několik dalších šancí, ale i my jsme dále hráli ofenzivní fotbal," 
trenér Mořkova Petr Kučera po vyloupení Jistebníku.

„Hráče jsem upozorňoval, že kdo se bojí, ať do zdi neleze, ale bohužel, míč prošel zdí," 
do třetice trnér Oder Jan Stibůrek.

Souhrn podzimních hvězd kola:

***TOMÁŠ BLAŽEK (Libhošť)

**MARTIN PASKER (Jistebník)

*DANIEL FAJČÁK (Tichá)

***RADIM SLÁDEČEK (Tichá)

**JAKUB HANZELKA (Starý Jičín)

*ONDŘEJ KLEVAR (Spálov)

***LUKÁŠ BURGET (Jeseník)

**JAN JURAJDA (Starý Jičín)

*JAKUB RICHTER (Kateřinice)

***VLASTIMIL PIKULÍK (Tichá)

**FILIP KADLČÁK (Jistebník)

*ERIK CHUDĚJ (Odry)

***LUBOMÍR MALÉŘ (Odry)

**ADAM BABUŠÍK (Jistebník)

*LUKÁŠ LUŠOVSKÝ (Jeseník)

***PAVEL ČAPKA (Starý Jičín)

**TOMÁŠ ČUPORT (Bordovice)

*PETR MARTINOVSKÝ (Libhošť)

***MARTIN BESEDA (Vlčovice)

**JIŘÍ BEDNÁŘ (Libhošť)

*DANIEL FAJČÁK (Tichá)

***LUBOMÍR MALÉŘ (Odry)

**MICHAL SVĚTLÍK (Vlčovice)

*MIROSLAV LEBICA (Jistebník)

***KAREL POP (Spálov)

**ZDENĚK KADLČÁK (Jistebník)

*LUKÁŠ BURGET (Jeseník)

***JAKUB HANZELKA (Starý Jičín)

**ONDŘEJ ŠVRČEK (Tichá)

*RENÉ AMBROŽ (Spálov)

***JIŘÍ POSPĚCH (Mořkov)

**VÁCLAV KRÁL (Spálov)

*RADIM ŠVRČEK (Tichá)

***MICHAL SVĚTLÍK (Vlčovice)

**LUBOMÍR MALÉŘ (Odry)

*MAREK POP (Mořkov)

***RENÉ AMBROŽ (Spálov)

**ZDENĚK MATĚJKA (Hukvaldy)

*PETR KRAYZEL (Jistebník)