Jakubčovice, které skončily v sezoně 2006/2007 na 11. místě ve 2. lize, v přípravě využívaly výtečné podmínky vlastního areálu.

„Letní příprava je hodně krátká. Dává se to dohromady, jak se dá, ale přesto kluci trénovali poctivě. Příprava splnila svůj účel, protože kluci v tom vedru opravdu makali. Začali jsme druhý týden v červenci a připravovali jsme se v domácím prostředí, kde máme velmi kvalitní podmínky," ohlédl se za přípravou kouč Tatranu Alois Tomeček.

Jeho slova dokládá také fakt, že krátké soustředění absolvovala v Jakubčovicích již tradičně také druholigová Opava.

Tým kapitána Šťastného zahájil blok přípravných zápasů v Bělotíně, kde účastníkovi I. A třídy Olomouckého kraje podlehl 1:3. Následoval duel s nováčkem krajského přeboru z Vítkova, s nímž Jakubčovičtí doma remizovali 2:2. S porážkou 1:4 odjel z Jakubčovic Budišov a o víkendu pak Tomečkovi hoši zvítězili v 1. kole okresní části Poháru FAČR v Mankovicích 6:0.

V úterní generálce proti sousednímu Spálovu zvítězil Tatran 5:3, když se dvakrát trefil Ďurica a po jednom zásahu přidali Vavroš, Šaran a Schreier. „Tohoto vítězství si hodně cením, protože kluci podali proti velmi dobrému soupeři hodně dobrý výkon. Musím říct, že když jsme se Spálovem hráli v soutěži, tak teď to byl úplně jiný mančaft, který je dobře posílený a podle mě bude aspirovat na postup," vyjádřil se Tomeček.

Odchod nejlepšího střelce

V kádru Jakubčovic už na podzim neuvidíme nejlepšího střelce loňské sezony I. B třídy, sk. D, jímž se stal s 23 góly Radim Bill, který, stejně jako brankář Buček, odešel do Fulneku, hrajícího okresní přebor.

Do branky tak přišel na hostování z divizního Nového Jičína Marek Leskovjan a do ofenzivy může Tatran využít teprve šestnáctiletého Matěje Mateiciuce, jenž se trefil v pohárovém utkání v Mankovicích. „Je to mladý kluk, který hrával v Karviné i v Opavě. Trénuje u nás už delší dobu.

Je hodně šikovný, stejně jako příchozí brankář Leskovjan, který by nám mohl hodně pomoct. Měli jsme snahu získat ještě nějaké hráče, ale bohužel se nám to nepodařilo. Na něčem se ještě pracuje, ale dneska je to s oddíly složité. Některé si řeknou o tak velké peníze, že hráčům zbytečně zavírají vrátka za lepší soutěží," kroutil hlavou šéf jakubčovické lavičky.

Tatran by se v sezoně rád pohyboval v horní části tabulky. „Myslím si, že jsme na soutěž připraveni a chceme se poprat o horní místa v tabulce. Ale jsem opatrný. I. A třída bude určitě někde jinde, ale i přípravné zápasy s celky z vyšších soutěží nám ukázaly, že jsme obstáli.

Akorát nás trápí neproměňování šancí. V kádru zůstali kluci, kteří mají srdce hrát za Jakubčovice, a určitě nechceme hrát druhé housle," sdělil k cílům klubu Tomeček.