Na postup může stále myslet vedoucí trio Vratimov, Staré Město a Brušperk, ale příznivce všech tří novojičínských zástupců v soutěži bude zajímat především bitva o záchranu, kde jsou namočeny celky Libhoště, Veřovice a Petřvaldu na Moravě.

Nabitý konec tabulky uzavírá trio Petřvald na Moravě, Veřovice a Bystřice, které má na svém kontě 23 bodů. O jeden bod více pak má pak jedenáctá Libhošť. Nejlepší výchozí pozici mají Veřovice, které doma hostí už o nic nehrající desátou Dobrou. Petřvaldští fotbalisté, kteří udrželi naději na záchranu nedělní domácí výhrou proti Bystřici, cestují na hřiště osmých Dobratic.

Pětadvacet let existence slavila ve středu 14. června na Masarykově náměstí v Novém Jičíně Městská police Nový Jičín.
OBRAZEM: Městská policie v Novém Jičíně existuje čtvrtstoletí

Důležité body pak uhrála v neděli také Libhošť, která končí sezonu domácími duely proti celkům bojujícím o postup. Salačův tým se naposledy vytáhl proti Starému Městu, které, po výhře 4:1, sesadil z čela tabulky a po třech porážkách bez vstřelené branky konečně naplno bodoval. Zaváhání Starého Města využil Vratimov, který má nyní do krajského přeboru nejblíže, když vede o jediný bod.

Právě lídr z Vratimova nyní přicestuje na pažit Libhoště, která bude hrát rovněž o všechno. Už tak vyhecovaný duel ještě umocní fakt, že kouč Libhoště Miroslav Salač vedl v minulosti právě Vratimov, ze kterého do svého nynějšího působiště dojíždí.

„Ve Vratimově bydlím takže to pro mě bude určitě speciální zápas. Nám jde o sestup a Vratimovu zase o postup, takže uvidíme, co se nakonec stane," usmál se před klíčovou sobotou někdejší šéftrenér mládeže a sekretář Vítkovic Miroslav Salač. Sestup do B třídy se bude týkat posledních dvou celků tabulky a může se stát, že o sestupujícím budou rozhodovat výsledky vzájemných zápasů. 

Zbylý program sestupem ohrožených celků v I. A třídě, sk. B:11. Libhošť – 24 bodů (Vratimov DOMA)
12. Petřvald na Moravě – 23 bodů (Dobratice VEN)
13. Veřovice – 23 bodů (Dobrá DOMA)
14. Bystřice – 23 bodů (Stonava DOMA)

O utkáních novojičínských zástupců v I. A třídě (Jakubčovice, Veřovice, Libhošť, Petřvald na Moravě) se pravidelně dočtete v tištěném vydání týdeníku Region.