Dva nejlepší střelci byli dlouho bezchybní, zaváhání si dovolili až v úplném závěru, kdy bylo ve hře posledních pár adeptů na vítězství. Rozhodnutí mohlo přijít už ve 28. kole, když Petr Nesrsta nevyzrál na jednoho z gólmanů, ovšem Adam Rimel také neproměnil. Definitivu tak přineslo až 34. kolo, v němž Nesrsta mířil pouze do břevna, kdežto Rimel byl přesný a za Hukvaldským pivovarem navázal na své triumfy z let 2010 a 2015.

"Pocity jsou určitě hezké, byl to dlouhý boj, ale samozřejmě už není tak, jako když jsem vyhrál poprvé nebo podruhé. Přece jen už to člověk párkrát zažil. Na druhé straně si toho ale cením a jsem rád, že jsem vyhrál," řekl Rimel Deníku krátce svém vítězství.

Přípravný zápas FC Baník Ostrava vs. FC Slovácko hrané v Kroměříži 6:1. Na snímku MIlan Baroš.
To byla jízda! Baník smetl Slovácko 6:1!

I druhý v pořadí přiznal, že je se svým výkonem spokojený. "Už jsem tady jednou skončil třetí, jednou čtrnáctý a teď druhý, takže nyní už budu čekat jen na to, až vyhraju," prozradil s úsměvem Nesrsta, který tak získal padesátilitrový sud piva. "To je také zajímavé, protože právě tuto cenu jsem zde už jednou vyhrál, takže jsem spokojený," dodal.

Kategorii do 15 let pak kraloval Martin Krpec a ženám Kateřina Huvarová, která sice minula hned v úvodu, ale pak byla třináctkrát za sebou neomylná. Ze hry ji vyřadila až chyba v 15. kole, díky čemuž celkově skončila na osmém místě. "Po tom prvním neúspěchu byl recept byl jednoduchý. Prostě jsem se vždy snažila trefit branku a vycházelo to. Bohužel nakonec jsem překopla," prozradila fotbalistka ženského družstva Brušperku.

Soutěže o penaltového krále Moravskoslezského kraje se přitom mohou zúčastnit milovníci fotbalu všech věkových kategorií.
Soutěž o penaltového krále se vrací ke kořenům