Lídra soutěže uklidnila situace ze 13. minuty, kdy po nákopu za obranu uháněl sám na mladíka Nezhodu Adamovský, jenž domácího brankáře přehodil a poslal Bruntál do brzkého náskoku. Frenštátští se poté snažili o vyrovnání, ale Marka v úniku nedovoleně zastavil Dohnálek a po přihrávce Klimpara se v šanci ocitl Střelec, ale jeho pokus Jaška, jenž strávil jaro v Bílovci, vyrazil na roh. V závěru poločasu pak ještě po rohu hlavičkoval těsně mimo Klimpar.

„Soupeř byl lepší, ale i když jsme neměli žádnou vyloženou šanci, tak hlavně v prvním poločase jsme několik akcí ve finální části nedotáhli. Tam nám chyběla kvalita. Oproti zápasu proti Staré Bělé, ve kterém jsme brutálně zaspali, už ale bylo nasazení v pořádku a myslím si, že si kluci uvědomili, že to takhle nejde. Snažili jsme se, ale narazili jsme na sebevědomého soupeře s kvalitním fotbalisty,“ uznal hrající trenér Frenštátu David Kobylík, jehož trápí zranění brankářské dvojice Pešák, Horák. „Do branky šel teď Ondra Nezhoda, který měl ale zlomený prst, takže netrénoval. Ale myslím si, že z něho vyroste dobrý gólman a je třeba ho podržet,“ sdělil dále někdejší hráč olomoucké Sigmy či německého Bielefeldu.

STARÝ JIČÍN (v modrém) se po dvou porážkách konečně dočkal první výhry v sezoně.
Souhrn I. B třídy, sk. D: Stoprocentní zůstávají už pouze Fulnek a Veřovice

Bruntál mohl přidat pojistku v 53. minutě, ale domácí podržel Nezhoda, jenž v gólové šanci tentokráte vychytal Adamovského. Po hodině hry už pak ale bylo jasněji, protože po centru aktivního kapitána Krajčovice byl u míče dříve než brankář Nezhoda Orság, jenž hlavou zvyšoval na 2:0. Když pak výtečně hrající obrana hostů, v čele se výborně hrajícími stopery Češkem a exligovým Dohnálkem, nadále nepouštěla Beskyd k vážnějšímu zakončení, skóre se již do závěrečného hvizdu neměnilo.

„Musím kluky pochválit. Celkově jsme měli hru pod kontrolou a zvláště druhou půlku jsme soupeře k ničemu vážnému nepouštěli. Navíc se nám podařilo vstřelit druhý pojistkový gól. Hrál se celkem dobrý fotbal, ale naše obrana byla nepropustná,“ lebedil si ostřílený kouč Bruntálu Antonín Mura, jehož tým tak natáhl sérii vítězství již na číslo pět.

„Jeli jsme do Frenštátu prodloužit sérii a věřím, že ji udržíme co nejdéle. Máme další plusové body a to se počítá, protože doma taky všechno asi nevyhrajeme. Chtěli bychom se pohybovat do pátého místa,“ nastínil Mura plány aktuálního lídra. 

 SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. – FC SLAVOJ OLYMPIA BRUNTÁL 0:2 (0:1)

Branky: 13. Adamovský, 63. Orság. ŽK: Klimpar – Dohnálek. Rozhodčí: Čecháček – Kubiena, Opěla. Diváci: 159.

Frenštát p. R.: Nezhoda – Marek, Bednář, Fárek, Vaverka – Střelec (75. Plachký), Špaček, Kovář, Lošťák (58. Poláček) – Malý (61. Kobylík) – Klimpar. Hrající trenér: Kobylík.

Bruntál: Jaška – Mohyla (63. Hrabovský), Dohnálek, Češek, Krajčovič – Zatloukal (69. Němec), Šustr, Kyselý, L. Kundrátek (82. Blažek) – Orság (75. Hendrych), Adamovský (77. Barteska). Trenér: Mura.

Kobylík: Oproti jaru jde vidět posunFrenštátský Beskyd vlétl do aktuálního ročníku znamenitě, když měl po třech kolech sedm bodů. Následně však přišly dvě domácí porážky v řadě, ale i tak by neměl mít posílený kádr Frenštátu starosti se záchranou tak, jako tomu bylo v uplynulém ročníku, kdy pod Radhoštěm zachraňovali, po nevydařeném podzimu, krajský přebor až do posledního kola.

„Jsou dvě věci. Kolik je bodů a jaký je obraz hry. Až na nedělní zápas proti Staré Bělé jsem spokojený, protože kluci makají a chodí na tréninky. Je vidět obrovský posun oproti minulé sezoně, kdy jsme se do poslední chvíle zachraňovali. Samozřejmě, že je teď velká škoda, že jsme doma dvakrát v řadě prohráli, což nás mrzí i kvůli fanouškům, ale věřím tomu co nyní děláme a je třeba z toho neuhnout,“ má jasno Kobylík, jenž v české nejvyšší soutěži odehrál 112 utkání, a který se Frenštátu ujal před startem jarní části uplynulé sezony.

Právě mistr Evropy hráčů do 21 let z roku 2002 může porovnat úroveň Olomouckého krajského přeboru, kde před svým příchodem do Beskyd působil v dresu Hněvotína, a Moravskoslezského krajského přeboru.

„Vůbec nechci shazovat kvalitní mužstva, která působí v Olomouckém krajském přeboru, ale úroveň je prostě jiná. Tady je kvalita soutěž o hodně vyšší a to hlavně, co se týče týmového pojetí nebo rychlosti hry. Měl jsem tady i kamarády a trenéry, kteří trénují na Olomoucku a sami potvrdili, že je to tady úplně jiná úroveň,“ zamýšlel se hrající trenér Frenštátu pod Radhoštěm, jehož tým nyní čeká nedělní utkání (16.30) na hřišti Pusté Polomi.

 

Fotbalisté Bílovce se dočkali premiérového vítězství v sezoně.
Bílovečtí fotbalisté rozstříleli Krnov a slaví první výhru