Jak se nakonec ukázalo, nestalo se tak, ve čtyřiatřiceti letech nastoupil straší bratr třineckého Františka v neděli opět ve druhé lize. Trenér Jiří Bartl ho poslal do hry jako střídajícího hráče. Hanus sice porážku 1:2 neodvrátil, ale z jeho herního projevu bylo cítit, že to v nohách stále má.

Během chvilky poslal své spoluhráče do dvou čistých šancí. „Výsledek je pro nás špatný, ale rozhodně jsme nebyli horším týmem než Most,“ podotkl Hanus. „Trápíme se v koncovce, stejně jako v předchozích zápasech. Soupeř vystřelí třikrát na branku, dá dva góly,“ krčil rameny zkušený fotbalista.

Jeho úkoly byly po nástupu na hřiště jasné. „Měl jsem jít k Liboru Žondrovi, na kterého se měly nakopávat balony, on je měl sklepávat nebo prodlužovat a v šestnáctce zakončovat,“ odtajnil své poslání Hanus. „Bohužel, branku jsem nedal, ale to je celý problém současného Hlučína,“ pokrčil rameny.

Na „starého psa“ si vzpomněli i jindy kritičtí diváci Hlučína. Při nástupu na hřiště začali vyvolávat jeho jméno. „Jsem rád, že fanoušci na mě nezapomněli, a za to jim patří dík. Snad se jim do konce jara ještě nějakým tím gólem odvděčím,“ pousmál se mistr maltské ligy.

Celou zimní přípravu absolvoval Hanus v Havířově, kde by určitě měl i místo v základní sestavě. „Jenomže se ozval Hlučín. Lumíra Kota jsem nemohl odmítnout,“ podotkla staronová posila aktuálně posledního celku druhé ligy. „Věřím, že si v základu zahraji i v Hlučíně, zatím jsem tu od středy a až na Petra Bogdaně nikoho neznám, ale to se všechno změní,“ řekl Hanus, který i přesto, že hraje druhou ligu, bude nadále chodit do práce.

„Dnes si nemůžete dovolit práci ztratit, navíc mám ji v místě bydliště. Navíc mi zaměstnavatel vychází vstříc. Docházku na tréninky vyřeším nějakým tím náhradním volnem,“ vysvětluje nejzkušenější hráč hlučínské sestavy.

Po návratu z Malty to vypadalo, že natrvalo zakotví v Bohumíně. „To jsem si myslel taky. Chtěl jsem s fotbalem skončit tam, kde jsem s ním začal, ale věci nabraly jiný spád. Štvalo mě, že zejména mladí kluci nemají zájem jít nahoru, do tréninku nedávali vše, a to mě celkem zklamalo, proto jsem využil nabídky Havířova,“ řekl závěrem Martin Hanus.