Starší dorost: MFK Havířov - FK Nový Jičín 5:0 (4:0)

Domácí nastoupili do utkání převážně s hráči ročníku 1996, kteří byli urostlejší a fyzicky vyspělejší. Navíc hráli poměrně tvrdě, což jim rozhodčí, zejména v první půli, toleroval a svými nepřesnými výroky ovlivnil utkání. Hostům chyběly opory Hrubý s Kučerou a dlouhodobě zraněný Swiač. Havířovští byli aktivnější, ale hostující defenziva pracovala až do 23. minuty bezchybně. V té se totiž domácím povedla akce a střelou z hranice šestnáctky se ujali vedení. Za dalších osm minut už domácí vedli o dvě branky, když se prosadili po rohovém kopu.

Ve 38. minutě si Kovalovi svěřenci vypracovali největší šanci zápasu, Bartoň však neuspěl. Důležitý okamžik přišel o tři minuty později, kdy domácí hráč po likvidačním faulu na Maňáka vyprovokoval šarvátku, ale k údivu všech byl vyloučen pouze novojičínský faulovaný hráč, který se do strkanice připletl a po druhé žluté kartě musel pod sprchy. Domácí pak přesilovky využili a v závěru poločasu zvýšili na 4:0.

Po změně stran tempo hry opadlo a hosty ještě několikrát zachraňoval výborný Hatlapatka, jenž už inkasoval pouze jednou. „Chtěli jsme jen překvapit, ale to, jak rozhodčí zaúřadoval v prvním poločase a za co nám vyloučil hráče, nad tím se budeme ještě dlouho zamýšlet. Je k zamyšlení to, jací rozhodčí dnes pískají u mládeže," smutnil po utkání trenér novojičínských starších dorostenců Jan Koval.

Nový Jičín: Hatlapatka Indrák (69. Staněk), Maňák, Tichánek, Zmatek Svobodník, Rulíšek (82. Geryk), Pokorný, Žlebek Bartoň (46. Hanzelka (80. O. Horák)), P. Horák. Trenér: Jan Koval st.

Mladší dorost: MFK Havířov - FK Nový Jičín 1:4 (0:3)

Z kraje utkání se, po rohu Staňka, prosadil Dýčka a následně potrestal domácí chybu Hanzelka. Na úvodní dva zásahy stačilo celku trenéra Kvity pouhých 10 minut. V první půli pak nasměroval hosty k výhře opět Hanzelka, jenž svým druhým gólem zvýšil na 3:0. Novojičínská defenziva pracovala výborně a v brance se představil brankář žáků Lukáš Hasalík. Domácí snížili z penalty po ruce Matouše, a i když si Hasalík na míč sáhl, poprvé kapituloval. Z několika dalších šancí se pak ujal až pokus Slavíka, pro nějž to byl, stejně jako pro Dýčku, premiérový divizní gól.

„Za celý zápas jsme měli strašně moc ofsajdů. Je třeba zapracovat na rozvaze v zakončení, a mohlo by to být ještě lepší. Kluci zahráli dobře a jsem rád, že velmi dobré výkony předvedli i čtyři žáci Magdon, Palla, Kopecký, a samozřejmě brankář Hasalík, který je ročník 2001, takže má před sebou ještě rok a půl v žácích," komentoval vítězství svého celku kouč Jaromír Kvita.

Branky NJ: Hanzelka 2, Dýčka, Slavík. Nový Jičín: Hasalík Kuman, Indrák, O. Horák ml., Čapka Dýčka, O. Horák st., Staněk Hanzelka, Bartoň, Kyselý. Do hry nastoupili: Palla, D. Horák, Slavík, Geryk, Magdon, Matouš, Kopecký. Trenér: Jaromír Kvita.