Novojičínští neměli v posledním zápase k dispozici nemocné Seidlera a Swiače a k dispozici nebyl ani Střelec, jenž hrál za svůj mateřský oddíl, Kopřivnici. Po delším zranění pak už byl připraven Pokorný a k dispozici již byl také Macíček, který podal v záložní řadě velmi dobrý výkon.

Právě Macíček mohl domácí, jež začali velkým náporem, bleskově poslat do vedení, ale zblízka mířil nad. Po deseti minutách hry se dostali Slezané do své největší šance v celém průběhu první půle, ale naštěstí pro domácí mířili nepřesně. Následně pak hosty podržel pozorný brankář Klein, který hosty zachránil při šancích Hanzelky a Staňka. V další příležitosti pak přeloboval kromě gólmana i branku Patrik Horák, a tak první poločas branku nenabídnul.

Odpor Slavie zlomil až ve 49. minutě Staněk, jenž se prosadil po přihrávce Capovského, a dvacet minut před koncem přidal domácí pojistku Patrik Horák, který postupoval, po uličce od Macíčka, sám na branku a nezaváhal. Za další čtyři minuty přidal stejný hráč třetí branku, když tentokráte zužitkoval asistenci střídajícího Pokorného. Zasloužené vítězství domácích pak deset minut před koncem pečetil střelou od tyče Staněk.

„Jsem rád, že to kluci zvládli a s přehledem porazili nepříjemného soupeře, který ale tentokrát zůstal za očekáváním a jen díky gólmanovi neodjel s ještě větší porážkou. Pochvalu zaslouží celé mužstvo," cenil si úspěšně zvládnutého podzimu trenér novojičínských starších dorostenců Jan Koval, jenž kromě stabilních opor Hatlapatky a Maňáka vyzdvihnul ještě aktivitu a chuť do hry Macíčka a Staňka, a hlavně neúnavného Patrika Horáka. „Se třetím místem jsme nadmíru spokojeni, ale myslím si, že kdybychom neměli takové problémy s marodkou, tak to mohlo být o stupínek lepší. Věřím, že když uděláme kvalitní zimní přípravu a vyhnou se nám zranění, může to být na konci soutěže ještě lepší," věří Koval.

Starší dorost: FK Nový Jičín - FK Slavia Opava 4:0 (0:0)

Branky: 49. a 80. Staněk, 70. a 74. P. Horák. FK NJ: Hatlapatka Indrák, Pham, Maňák, Zmatek Macíček, Bartoň, Staněk, Dom. Horák (46. Capovský (85. Poláček)) Hanzelka (72. Pokorný), P. Horák. Trenér: Koval. Vedoucí: Kvita.

Mladší dorost: FK Nový Jičín - FK Slavia Opava 1:1 (1:0)

Branky: 14. Kyselý 47. Valík. FK NJ: Hudeček Bátrla (41. Rončka), Capovský (75. Dav. Horák), Palla, Klepáč, Janovský, Kratochvíl, Poláček (68. Gonda), Dwayeb (41. Kadlčík), Kyselý, Berlinski. Trenér: Kvita. Vedoucí: Koval. (dtb)