Takhle si vstup do nového soutěžního ročníku nepředstavovali. Posílený FK Nový Jičín se podruhé v sezoně představil na domácím trávníku a podruhé odcházel do kabin se sklopenými hlavami. Po selhání s Petrovicemi, které otočily zápas v posledních patnácti minutách, a nezdaru v Dolním Benešově podlehli Holubovi svěřenci také Mohelnici.

Úvodní minuty utkání nenabídly ani na jedné straně vážnější příležitost. Až po dvaceti minutách zahrozil z přímého kopu Lokša a brankář hostí pouze sledoval, jak míč jen těsně míjí jeho tyč.

Ve 36. minutě se hosté poprvé dočkali, když si na dlouhý míč za obranu naběhl Večeřa a pohodlně přehodil Šroma.

Nepovedený závěr první půle korunovali domácí o pět minut později, kdy hostům nabídli druhou branku jako na podnose. Brankář Šrom odkopl míč tak nešťastně, že našel prvního hostujícího hráče, Kuba napálil míč do sítě, a hosté se radovali z vedení 2:0.

Domácí se kromě přímého kopu Lokši dostali k ohrožení hostující branky ještě jednou, ale Smolarčík ve vápně nezpracoval míč ideálně. „Bohužel, celý týden jsme se bavili o tom, že hosté mají nebezpečné brejky, a první branku inkasujeme právě z takovéto situace," konstatoval smutně domácí trenér Alois Holub.

A domácí fanoušci neměli důvod k radosti ani po změně stran. Místo snížení totiž přišel třetí hřebíček do novojičínské rakve. V 56. minutě nedostali Novojičínští míč z velkého vápna a hosté po kombinační akci zvýšili na 3:0. „Chtěli jsme co nejdříve snížit a pokusit se uhrát co nejlepší výsledek, ale místo toho bylo po třetím gólu po zápase," kroutil hlavou Holub.

Definitivní zmar pak přišel v 86. minutě, kdy se po faulu na Lokšu kopala penalta. K míči se postavil sám faulovaný hráč, ale hostující gólman Večeř jeho pokus vystihl. „To už byl opravdu zmar. Doufejme, že horší už to být nemůže. Hosté hráli chytře a mají velice dobře poskládaný mančaft. Jejich hra se mi líbila, ale nemůžeme se porážet prakticky sami. Budeme se snažit najít nějakou pohodu a dovézt nějaký bodík zvenku. Jedeme do Určic, což je velice houževnatý celek. Chtěl bych se na ně jít podívat v neděli do Lískovce, ale my si hlavně budeme muset v pondělí při hodnocení všechno vyříkat. Musíme zapracovat hlavně na tom, abychom se dostali z této složité situace," řekl po sobotním utkání kouč FK Nový Jičín.

Tým sráží zbytečné chyby

Mohelnický tým je v současné době pro novojičínské fotbalisty jakousi noční můrou. „Je to tak, protože mohelnické trápení z naší strany pokračuje. Jestli je moje paměť dobrá, tak už jsme s Mohelnicí dva roky doma ani venku neuhráli ani bod. Je to asi nějaký mohelnický blok. Je pravdou, že jsme opět vytvořili spoustu chyb. Děláme školácké chyby, protože z osmi gólů, které jsme na podzim dostali, jsme pět gólů soupeři darovali po velkých hrubých chybách," komentoval nepovedený vstup do sezony trenér novojičínského FK.

Tým jako by navázal na nepovedený závěr loňské sezony. „Už se to s námi vleče od jara, kdy jsme dostávali hodně branek, kdy vyvrcholením byla poslední tři utkání, ve kterých jsme dostali deset gólů. Nemůžeme to zastavit ani tím, že se mění stopeři. Pořád děláme banální chyby, a navíc do toho vstupuje nedisciplinovanost, protože to, co si řekneme v šatně, nehrajeme. To je další velká kaňka. Když nebudeme plnit to, co si řekneme, tak nemůžeme uhrát body," pokračoval v hodnocení Holub a připomněl současnou nelichotivou bilanci v tabulce pravdy, kde je Nový Jičín na čísle minus 6. „Na mančaft přišla nějaká deka. Nikdo jsme nečekali, že budeme po třech kolech bez bodu poslední. Ale je to skutečnost, ze které je zapotřebí se nějak poučit, nemyslet si, že budeme hrát někde v popředí, ale snažit se, abychom se v tabulce pravdy dostali alespoň na nulu," je si dobře vědom zkušený lodivod, jemuž nadále chybí zraněný kapitán Bajer, který bude mimo nejspíše ještě dalších 14 dnů.

Kapitánskou pásku po něm převzal Hejdůšek, jenž ji po svém vystřídání předal Švecovi.

FK Nový Jičín - FK Mohelnice 0:3 (0:2)

Branky: 36. Večera, 41. Kuba, 56. Fiala. Diváci: 110.

Nový Jičín: Šrom Švancer, Nippert, Cigánek, Hejdůšek (66. Kiss Farkas) Rybařík, Molnár, Švec, Kalich (80. Urbanovský) Smolarčík (60. Neumann), R. Lokša. Trenér: Alois Holub.

Nejbližší program FK Nový Jičín:

FK Nový Jičín - TJ Lokomotiva Petrovice 2:3

FC MSA Dolní Benešov - FK Nový Jičín 2:1

FK Nový Jičín - FK Mohelnice 0:3

4. kolo neděle 31. srpna, 16.30 TJ Sokol Určice - FK Nový Jičín

5. kolo sobota 6. září, 16.30 FK Nový Jičín - FC Elseremo Brumov

15. kolo (vložené) středa, 10. září, 17.00 FK Nový Jičín - 1. FC Viktorie Přerov

6. kolo neděle 14. září, 10.15 MFK Havířov - FK Nový Jičín

7. kolo sobota 20. září, 16.00 FK Nový Jičín - MFK Vítkovice

8. kolo neděle 28. září, 15.30 FK Kozlovice - FK Nový Jičín