Výsledky 12. kola:

Vítkovice - Bruntál 1:1 (1:0), Č. Těšín - Brušperk 0:1 (0:0), Slovan Ostrava - Troj.Bystré, hosté se nedostavili.

Veřovice - Štramberk 0:3 (0:2)

Štramberské fotbalistky poslala do vedení mladičká Židková, která si naběhla na dlouhý míč za obranu a jednoduše skórovala. Za dvacet minut měla obrovskou šanci na vyrovnání Šuláková, ale Štramberk podržela výtečným zákrokem brankářka Kociánová. Po půlhodině zahrávala trestný kop domácí kapitánka Černochová, jejíž tečovaný pokus vytěsnila Kociánová k Fojtíkové, domácí hráčka však mířila pouze do břevna. A tak se v závěru poločasu měnilo skóre znovu na druhé straně. Prostor ke střele si udělala Stupavská, která chvíli předtím hlavičkovala v pádu těsně mimo branku, a domácí brankářka Řeháková se musela podruhé v zápase otáčet do branky.

Druhý poločas začaly hostující hráčky sérií rohových kopů, ale nakonec se radovaly z trestného kopu, který zahrávala Tereza Davidová. Míč po její střele zapadl až na zadní tyč, a Kotouč vedl o tři branky. „Kdybychom proměnili šance, mohlo to být zajímavější. Jinak musím holky pochválit, ve druhém poločase jsme se zlepšili. Velmi dobrý výkon podaly střídající hráčky," řekl po utkání trenér veřovických fotbalistek Radek Matuška. Brankářka Kociánová nakonec uhájila čisté konto a osmý Štramberk se, v tabulce pátým, Veřovicím přiblížil na rozdíl tří bodů. „Zápas byl spíše o bojovnosti a rozhodly naše standardky. Veřovice sice nějaké šance měly, ale nedokázaly je proměnit. Myslím si, že jsme na tom byli v zápase herně o něco lépe než soupeř," hodnotil duel trenér Kotouče Radek Petráš. O zápase jsme vás informovali již v úterním týdeníku Region.

B: 6. Židková, 38. Stupavská, 68. T. Davidová.

Veřovice: Řeháková V. Najvarová, Lošáková, Černochová, Saganová (67. K. Najvarová) Rašková (38. Dvořáková), Fojtíková, Pustějovská (57. Pitelová), Surovcová (57. Jančálková) Šuláková (75. Tománková), Bražinová. Trenér: Radek Matuška.

Štramberk: Kociánová M. Davidová (70. Vajdová), T. Davidová, Kvasničková, Juráková (24. K. Kelnarová) Židková, Čablová, Nedomová (55. Milichová), Stolařová Stupavská, J. Kelnarová (46. Plachtová). Trenér: Radek Petráš.

Lubina ČSAD Havířov 2:6 (0:3). Domácím fotbalistkám se zápas proti Havířovu nevydařil, už v poločase ztrácely tři branky. Na začátku druhé půle snížila Veronika Küttnerová, ale poté se trefovaly znovu fotbalistky z Havířova, jež v 70. minutě zvyšovaly už na 6:1. Poslední slovo měla nakonec domácí Najzarová, která snižovala na 2:6. Pro svěřenkyně Jaroslava Kofroně se jednalo o čtvrtou porážku v sezoně.

Br. Lubiny: V. Küttnerová, Najzarová.

Studénka - Pržno 0:7 (0:3)

Fotbalistky Studénky se držely až do 34. minuty, kdy se Pržno prosadilo poprvé. První poločas nakonec hosté vyhráli 3:0. Domácí si po změně stran dokázali vypracovat náznaky šancí, ale góly dávalo pouze Pržno. Nakonec se skóre zastavilo čtyři minuty před koncem, kdy se hostující hráčky dokázaly trefit posedmé.

Nové Sady Stachovice 6:2 (4:0). Stachovice zajížděly na půdu vedoucího celku tabulky, který hostům ukázal, proč mu momentálně patří první příčka a proč v sezoně doposud ani jednou neprohrál. „Ačkoli výsledek vypadá jednoznačně, přítomní diváci oceňovali pohlednou kopanou obou týmů. Domácí měli opravdu silný útok, ale ve druhé části hry již nebyla dominace domácích tak výrazná," poznamenal k utkání stachovický trenér Růčka.

Br. Stachovic: vlastní, Halušková.