Jak hodnotíte vstup do sezony?

Pro nás je remíza určitě ztrátou. Do soutěže jsme chtěli vstoupit výhrou. Je to škoda, protože v prvním poločase jsme byli určitě lepším mančaftem. Nedali jsme šance, penaltu a ve druhém poločase soupeř z první akce vyrovnal. Po inkasované brance už to bylo z naší strany nervóznější. Šlo vidět, že jsme chtěli, ale byla tam možná malinko křeč.

S čím jste šli do druhé půle?

Říkali jsme si,že jsme sice nedali penaltu, ale že to nevadí, že určitě gól přidáme, hlavně ať nedostaneme. Ale bohužel, hned ve druhé minutě bylo vyrovnáno. Měli jsme pak samozřejmě ještě čas na druhý gól a pár příležitostí tam ještě bylo. V zápase jsme měli dvě tyčky, břevno. Škoda. Jeden z klíčových momentů byla určitě neproměněná penalta, ale to se bohužel stává. Kdybychom jim dali do šatny druhý gól, mohlo to být veselejší.

Jak přesně došlo k vaší trefě?

Kopali jsme roh, který hosté odvrátili, a přišel další centr. Ondra Malina nacentroval na zadní tyč, kde jsem byl já a dal jsem góla.

S čím jste byli v utkání spokojeni?

V zápase jsme měli řadu dobrých momentů. Měli jsme spoustu šancí, čtyři lze určitě označit za stoprocentní, ale bohužel jsme nedali góly. Kdybychom odskočili na dva, tři nula, myslím si, že bychom to dotáhli do vítězného konce.

Byl zápas v něčem podobný předkolu Poháru České pošty, ve kterém jste téměř před měsícem porazili Lískovec 1:0?

S nimi to je vždycky vyrovnané a podobné. Bohužel, kdo dá šance, vyhraje, což my jsme dneska nedokázali.

S jakými ambicemi jste vstoupili do letošní sezony?

Chceme skončit lépe než v předešlé sezoně, kde se nám nevyvedla jarní část. Rádi bychom hráli v klidu a dělali radost fanouškům. Uvidíme, jak se to vyvine, protože máme dobrý mančaft.

Jak zapadli do kabiny noví hráči?

Martin Repa to tady zná, takže to bylo v pohodě. Kluci z Valašského Meziříčí, David Molnár a Ondra Malina, jsou taky bez problémů. David už tady hrával, takže to je úplně v pohodě, a Ondra je taky výborný kluk do kabiny.

Naopak, do nižší rakouské soutěže odešel nejlepší jarní střelec, Lukáš Polónyi, který byl zároveň pokladníkem. Jak to nyní vypadá s týmovou kasou?

Po Polym to převzal Péťa Plešek a myslím si, že to je v dobrých rukou. Poly nebyl jako Řepka, že by nám to vybral. To ne. V pohodě, dopadlo to dobře (směje se).

V dalším kole jedete do Přerova, kde jste v minulé sezoně prohráli v úvodním zápase 1:2. Co může na domácí platit?

Uvidíme. Musíme získat ztracené body z domácího zápasu. Přerov nám určitě nedá nic zadarmo, ale neradi bychom se vraceli s prázdnou. Pokusíme se hrát zezadu na brejky. V týmu máme brejkové typy, ať už Martina Repu nebo Janka Moravčíka, který začal nastupovat v útoku, takže to by mohlo platit.