Tým trenéra Tomáše Černína zahájil blok přípravných utkání proti diviznímu béčku Opavy, s nímž remizoval 1:1, a poté následovalo utkání na neutrální půdě proti nováčkovi divize z Pusté Polomi, která zvítězila 3:2. Předminulou neděli se pak bílovecký FC zúčastnil tradičního turnaje ve slovenských Helcmanovcích, kde bral po výhrách 4:1 a 6:1 první místo.

V předposledním díle přípravy na nový ročník krajského přeboru vyzval Bílovec ve Velkých Albrechticích znovu Pustou Polom, s níž prohrál 2:4. V závěrečné generálce vyhráli fotbalisté Bílovce v pátek na hřišti Veřovic vysoko 6:1.

S průběhem letní přípravy panuje u nováčka spokojenost. „Příprava proběhla krásně a bez problémů. Účast hráčů byla velká a z jejich strany byl cítit zájem. Kromě hřiště jsme měli do přípravy zapojený i spinning, takže s průběhem přípravy jsem celkově spokojený," pochvaloval si kouč FC Bílovec Tomáš Černín.

Postupující celek přes léto neopustil žádný z klíčových hráčů, naopak přišlo trio klubových odchovanců, kteří se vrátili z hostování v dorosteneckých celcích v kraji Tomášek (Vítkovice), Pěla (Třinec), Pavlík (Karviná). Poslední čerstvou posilou je pak další navrátilec, Miroslav Ronec. Do Pustějova, hrajícího okresní přebor, pak byli uvolněni Dvořák a Kocmich.

V Bílovci by se po postupu rádi vyhnuli záchranářským starostem. „Chceme využít toho, že nás soupeři neznají, a soutěž si užít. Cílem bude hrát klidný střed tabulky, bavit naším fotbalem diváky a přitáhnout je na hřiště," má jasno Černín.

Krajský přebor dozná těsně před víkendovým startem jedné změny. Do soutěže totiž nakonec nenastoupí Markvartovice, které by měl nahradit Bruntál, s nímž se Bílovečtí v loňském ročníku prali do posledního kola o postup. „Znovu ho tak potkáme ve stejné soutěži, takže to bude, vzhledem k minulé sezoně, určitě zajímavé," usmál se trenér bíloveckých fotbalistů.

O druhém novojičínském zástupci v krajském přeboru, celku SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm, se více dočtete v zítřejším vydání. Tradiční fotbalovou přílohu Deník fotbalového podzimu, která mapuje novinky ze všech klubů krajského přeboru, najdete v Deníku v sobotu 6. srpna.

Los podzimní části krajského přeboru FC Bílovec:

1. kolo sobota 6. srpna, 17.00 Orlová Bílovec

2. kolo neděle 14. srpna, 17.00 Bílovec Polanka

3. kolo sobota 20. srpna, 17.00 Šenov Bílovec

4. kolo neděle 28. srpna, 17.00 Bílovec Břidličná

15. kolo středa 31. srpna, 17.00 Heřmanice Bílovec

5. kolo sobota 3. září, 16.30 Dětmarovice Bílovec

6. kolo neděle 11. září, 16.00 Bílovec Kobeřice

7. kolo neděle 18. září, 16.00 Frenštát p. R. Bílovec

8. kolo neděle 25. září, 16.00 Bílovec Čeladná

9. kolo neděle 2. října, 15.30 Bohumín Bílovec

10. kolo neděle 9. října, 15.00 Bílovec Vendryně

11. kolo neděle 16. října, 15.00 Krnov Bílovec

12. kolo neděle 23. října, 14.00 Bílovec Bruntál***

13. kolo sobota 29. října, 14.00 Český Těšín Bílovec

14. kolo neděle 6. listopadu, 14.00 Bílovec Háj ve Slezsku

16. kolo neděle 13. listopadu, 13.30 Bílovec Orlová

***Markvartovice se v tomto týdnu ze soutěže odhlásily a v klubu budou v této sezoně působit pouze mládežnické celky. Eminentní zájem o krajský přebor má Bruntál. O konečném složení soutěže se rozhodne v nejbližších dnech.