Své poslední utkání před vlastními fanoušky však soubor trenéra Pumprly nezvládl a Petrovicím podlehl po divokém průběhu 3:5, kdy průběžné skóre vypadalo, při stavu 1:5, ještě hrozivěji.

Domácí rozlučku si Novojičínští představovali určitě jinak. Gólman Šrom si pořádně nešáhl na balón a domácí už prohrávali 0:2. „Při inkasovaných brankách jsme dělali naprosto zbytečné chyby. Bylo tam nedostoupení, při druhém zase přišla kolmá přihrávka středem, na kterou jsme nezareagovali. Chtěli jsme do poločasu alespoň snížit, ale nevyšlo nám to. Šancí bylo dost, ale nebylo nám přáno. Zato soupeři tam spadlo úplně všechno," vracel se k úvodním pětačtyřiceti minutám trenér FK Nový Jičín Pavel Pumprla.

Dva smolné góly

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase, i když do něj domácí vstoupili lépe a zásluhou nejlepšího jarního střelce, Moravčíka, snížili na rozdíl jediné branky.

Hostující Lokomotiva však poté pohodlně využívala domácích chyb a pouhé dvě minuty po Moravčíkově zásahu si srazil míč do vlastní branky Hejdůšek. „Soupeř kopal trestný kop, trefil hlavu Hejdůška a spadlo to do naší branky. Podobný byl i čtvrtý inkasovaný gól, když centr zapadl až na zadní tyč. Srazily nás tak znovu dva smolné góly," smutnil po utkání domácí kouč.

Novojičínští se pak snažili s nepříznivým stavem 1:4 ještě něco udělat, ale kýženou druhou branku z tlaku vytěžit nedokázali.

Byli to naopak hosté, konkrétně exbaníkovský obránce Josef Hoffmann, jenž se opřel do míče, a ten se odrazil od břevna až za brankovou čáru. Hostující Petrovice se tak mohly těšit z vedení 5:1, které domácí v závěru zápasu už jen zkorigovali.

Deset minut před koncem se z přímého kopu prosadil obránce Kiss Farkas a za dalších pět minut snižoval na 3:5 stoper Nippert, jenž se na jaře trefil už počtvrté. „Dobrých příležitostí ke skórování jsme měli celkem dost. Tlačili jsme je, ale šance jsme prostě nedávali. Bohužel jsme selhali v zakončení a v obranné fázi. Pět gólů doma je hrozně moc, ale do čeho soupeř kopl, to mu tam spadlo. Výsledkově je to zklamání. Propadli jsme. Bohužel," kroutil hlavou Pumprla, jehož celek zakončí letošní divizní ročník na půdě, o záchranu bojujících, Otrokovic.

FK Nový Jičín - TJ Lokomotiva Petrovice 3:5 (0:2)

Branky Nového Jičína: 48. Moravčík, 80. Kiss Farkas, 85. Nippert.

Nový Jičín: Šrom Hejdůšek, Nippert, Bajer, Kiss Farkas Kalich, Molnár, Rybařík (87. Ollender), Plešek (75. Novotný) Moravčík, Klimpar (60. Uvíra). Trenér: Pavel Pumprla.

K poslednímu utkání sezony cestuje novojičínský tým kapitána Bajera na půdu Viktorie Otrokovice. Utkání startuje v sobotu v 16.30.