Nový trenér Pavel Hajný tak u mužstva zažil vítěznou premiéru a aktuálně čtrnáctý celek tabulky, který však na deváté Nové Sady ztrácí jen tři body, nyní přivítá v sobotu od 15 hodin petrovickou Lokomotivu.

Novojičínští nastoupili v základní sestavě s oběmi zimními posilami, když kromě brankáře Ognyanova z Vítkovic nechyběl v záložní řadě i Slovák Krčula, jenž několikrát nastoupil v dresu Nového Jičína už v minulé sezoně, kdy byl klub farmou druholigového Frýdku-Místku.

Přerov vstoupil do utkání aktivněji, ale na spolehlivě pracující defenzivu Nového Jičína si nepřišel. „Na začátku jsme byli zbytečně nervózní, ale naštěstí jsme neinkasovali. Kdybychom totiž dostali branku, tak se utkání mohlo vyvíjet úplně jinak. Naštěstí pro nás jsme to ale přežili," vracel se k úvodu sobotního duelu kouč FK Nový Jičín Pavel Hajný, jehož tým se však postupně dostával do hry, ale hlavička Maliny mířila těsně nad.

V další možnosti střílel těsně vedle Javorek, ale ve 36. minutě už se Novojičínští dočkali, když Juříčkovo vybídnutí proměnil ve vedoucí trefu Krčula.

Stejný hráč pak sice zkraje druhé půle neuspěl, ale vedení 2:0 zařídil po další přihrávce Juříčka gólový úderník Lokša, jenž svou obávanou levačkou zamířil přesně k tyči. Viktorie se poté ještě snažila zápas zdramatizovat, ale nejprve vytasil parádní zákrok Ognyanov a následně stopnul domácí akci Kiss Farkas.

V 73. minutě však zápas definitivně zlomil opět Lokša, jenž po domácím odvrácení situace propálil vše před sebou a svým dvanáctým gólem v sezoně tak zajistil náskok tří branek. Novojičínský kanonýr mohl slavit i hattrick, ale po další přihrávce aktivního Juříčka se zaskvěl Spáčil.

Na hostující radosti z třetího venkovního vítězství v sezoně to už však nic neubralo. „Bylo důležité, že jsme vstřelili vedoucí branku a celkově jsme na tom byli kombinačně lépe. To nakonec rozhodlo. Navíc jsme přidali další dvě branky, protože jsme si vytvořili dost šancí," těšilo Hajného po premiéře na novojičínské lavičce.

1. FC VIKTORIE PŘEROV – FK NOVÝ JIČÍN 0:3 (0:1)
Branky: 49. a 73. Lokša, 36. Krčula. ŽK: Bubeník, Koller – Krčula. Rozhodčí: Vojáček – Běhal, Kondler. Diváci: 110.

FK Nový Jičín: Ognyanov – Javorek, Malina, Nippert, Kiss Farkas – Krčula (78. Uhlíř) Švec, Juříček, P. Macíček – Opatřil (83. Staněk) – Lokša (86. Smolarčík). Trenér: Hajný.