Dařilo se také mladším dorostencům, jež u stejného soupeře, i díky hattricku Klepáče, zvítězili jednoznačně 8:0. Novojičínské dorostenecké celky nyní čeká domácí utkání proti Šumperku. Starší hrají v 10.00, mladší pak ve 12.15.

Starší dorostenci, vedení Janem Kovalem, šli do veledůležitého zápasu bez čtyř hráčů (Hatlapatka, Maňák, Pokorný, O. Horák). Valachům vyšel vstup do zápasu a už v 6. minutě se ujali vedení. Hosté pak odpověděli šancí Staňka, ale vyrovnáním neskončily ani možnosti Seidlera či Bartoně.

V době, kdy bylo novojičínské vyrovnání na spadnutí, přišlo nedorozumění Zmatka s Hudečkem, čehož využili domácí ke zvýšení na 2:0. S rychlou odpovědí pak mohl přijít Patrik Horák, jeho lob však skončil až na horní síti.

„Bylo to pro nás utkání jara, protože domácí chtějí soutěž vyhrát a my také chceme být co nejlepší a získat aspoň druhé místo. Do druhého poločasu jsme vletěli nabuzení a domácí nevěděli, kde jim hlava stojí," připomněl povedený nástup svého týmu trenér novojičínských starších dorostenců Jan Koval, jehož tým začal druhou půli šancí Střelce a poté se po nastřelené ruce marně dožadoval penalty.

V 52. minutě už se Kovalův celek dočkal, když Střelec vysunul Patrika Horáka, a ten snížil na 1:2. Vyrovnání pak přišlo za jedenáct minut. Ztracený míč vybojoval Střelec a po faulu na jeho osobu zahrál trestný kop z osmnácti metrů Staněk, jehož technická střela přes zeď skončila až v síti. Poté se šance střídaly na obou stranách, ale rozuzlení nabídla až třetí minuta nastaveného času, ve které rozhodl o třech bodech pro Nový Jičín neúnavný Swiač. Obě mužstva si na poměrně širokém hřišti hrábla na dno sil.

„Vítězství bylo až na posledních chvíli, ale jsem přesvědčený, že bylo zasloužené. Mrzí mě, že jsme v první půli nevyužili šance a naopak jsme domácí pustili do náskoku. Kluci ale ve druhém poločase dřeli a nechali na hřišti duši. Všichni hráči zaslouží pochvalu za bojovnost a morální vlastnosti," cenil si důležitého vítězství kouč novojičínských mladíků.

MLADŠÍ DOROST SPUSTIL PALBU

První poločas zápasu mladšího dorostu konečnému debaklu vůbec nenasvědčoval. Už v 5. minutě se Novojičínští hodně zlobili, když museli po velice sporném zákroku čelit penaltě, kterou však pohotový Hudeček zpacifikoval. Poté udeřilo na druhé straně, když Klepáč využil přihrávku Kratochvíla.

Nato musel Nový Jičín čelit také nepříjemnému nepřímému kopu z pěti metrů, ale ani tentokrát Vsetín neskóroval. Do druhé půle nastoupili novojičínští mladíci znovu velmi aktivně a po rohu trefil Palla břevno.

Za chvíli ale Kudry vysunul Poláčka, jenž nadvakrát dostal míč do sítě. V 55. minutě přidal po pasu za obranu třetí branku Capovský a od té doby bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, když Nový Jičín nasázel sousedovi v tabulce ještě pět branek. Za osm minut se trefil šajtlí Klepáč, během dvou minut pak skóroval hlavou Capovský a po sólu Kudryho zvyšoval na 6:0 Kratochvíl. V 72. minutě přidal sedmý zásah Poláček a celou palbu ukončil za další dvě minuty Klepáč, jenž dokonal hattrick a upravil na konečných 8:0.

„Je třeba pochválit všechny hráče. Byl to odmakaný a týmový výkon," pochvaloval si trenér mladších dorostenců Jaromír Kvita.

Starší dorost: FK Vsetín - FK Nový Jičín 2:3 (2:0)

Branky: 6. Maček, 36. Maňák 52. P. Horák, 63. Staněk, 93. Swiač.

FK Nový Jičín: Hudeček Indrák, Dresler, Pham, Zmatek P. Horák, Swiač, Staněk (82. Kudry), Bartoň (75. Klepáč) Seidler (86. Kuman), Střelec. Trenér: Koval.

Mladší dorost: FK Vsetín - FK Nový Jičín 0:8 (0:1)

Branky: 9., 63. a 74. Klepáč, 49. a 72. Poláček, 55. a 68. Capovský, 69. Kratochvíl.

FK Nový Jičín: Hudeček Bártek, Zavacký, Capovský, Palla, Klepáč, Janovský, Kratochvíl, Poláček, Kyselý (63. Dwayeb), Kudry. Trenér: Kvita. (dtb)