Ve 24. minutě se poprvé měnilo skóre, když centrovaný míč přetavil ve vedoucí trefu hlavičkující Podhorný. Vyrovnat pak mohl Lokša, ale po spolupráci Kalicha s Opatřilem vytěsnil domácí brankář míč konečky prstů. Poté se musel po nepříjemném závaru činit také pozorný Klepek a tak už se do konce poločasu výsledek neměnil.

Novojičínští se po změně stran snažili o vyrovnání, ale vyložené šance nepřicházely. S dělovkou kapitána Švece si Blaha poradil a po akci Uhlíře na míč nedosáhl Juříček. V 71. minutě pak bylo v Jeseníkách ještě veseleji, protože domácí potrestali novojičínskou chybu v rozehrávce a Rozsíval, který tou dobou pobýval na hřišti sotva minutu, zvyšoval na 2:0.

Za pět minut však bylo sníženo, když se také hostům trefil střídající hráč. Obránce Nippert, který naskočil na hrot útoku, totiž hlavičkou po rohu zadělal na drama. Nový Jičín však z následného tlaku alespoň vyrovnání nevytěžil.

„Jsem velice zklamaný. Vůbec se nám nepovedlo navázat na výkon z minulého kola. Celý týden jsme se na něco připravovali, protože se hrálo o šest bodů, ale místo toho jsme prohrávali, což jsme nechtěli. Bylo to lajdáctví," smutnil po porážce trenér FK Nový Jičín Alois Holub.

FK ŠUMPERK - FK NOVÝ JIČÍN 2:1 (1:1)

Branky: 24. Podhorný, 71. Rozsíval – 76. Nippert. ŽK: Rozsíval – Lokša, Javorek. Rozhodčí: Novák - Galásek, Šištík. Diváci: 90.

FK Nový Jičín: Klepek – Kalich, Javorek, P. Macíček, Kiss Farkas – Opatřil (78. Pokorný), Juříček, Švec, Uhlíř – Smolarčík (69. Nippert), Lokša. Trenér: Holub.

O utkání se ještě více dočtete v zítřejším týdeníku Region.