FK NOVÝ JIČÍN – SOKOL LÍSKOVEC 1:1, na penalty 3:1

Hned od začátku hosté ukázali, že se jim Real neříká nadarmo. Ve 4. minutě vyzkoušel pozornost domácího Šroma z roku velkého vápna Vokoun, ale novojičínský gólman byl na svém místě. Poté se hra přestěhovala do středu hřiště. Z herní letargie poté oba týmy vzbudila až šajtle Čerňáka, která ale šla mimo. Hned nato si mezi dva obránce naběhl hostující Vokoun a střelou pod padajícím gólmanem posunul svůj celek blíže k postupu – 0:1. Domácí odpověděli svým typickým způsobem, kdy první vážnější akce skončila v síti Lískovce. Dlouhý aut Kiss Farkase téměř ze středové čáry za obranu hostů našel rozběhnutého Švihela, který míč poslal chladnokrevně podél Mojžíška ke vzdálenější tyči – 1:1. Také poslední akce první půle patřila Novojičínským. Ve 40. minutě se odkop gólmana Šroma dostal opět ke Švihelovy, jenž si obešel dva hráče a střelou mezi obránci vyzkoušel pozornost mladého Mojžíška, který se natahoval, co mu síly stačily.

Ani druhá půle nenabídla příliš zdrcující tempo, a tak to byli převážně hosté, kdo měli míč na svých kopačkách. Lískovec si postupně vypracoval i více akcí, ale domácí branka pro ně byla již jako zakletá. V 50. minutě našel Holý nabíhajícího Fasugu, ten ale střílený centr nestihl. Na druhé straně vyslal Kiss Farkas Švihela, který pelášil od půlky sám na gólmana hostů. Mojžíšek ale vystihl technickou střelu domácího útočníka, konečky prstů totiž zbrzdil míč natolik, že jej těsně před brankovou čárou stačila hostující obrana uklidit do bezpečí. V 60. minutě hosté již zvedali podruhé ruce. Vokoun našel Šrámka, který stál osamocen před odkrytou bránou. Jeho střelu k tyči přesto Šrom neskutečným zákrokem vytěsnil na roh. O chvíli později to na tribunách opět jen zahučelo, když přímý volný kop Šrámka jen těsně minul domácí bránu. Chvíli nato ještě Šrámek nastřelil ve skluzu vnější tyč domácí svatyně. Pak ale převzali iniciativu domácí a zdrcené hosty, kteří promarnili několik tutovek, na několik okamžiků přehrávali. V 82. minutě tak našlápl středem hřiště Hejdušek a vyslal Tobolu, kterému souboj s gólmanem překazil zvednutý praporek pomezního. Také poslední akce zápasu patřila Novému Jičínu. Smolarčík přihrál pod sebe na nabíhajícího Radka, jehož střelu O postupu fotbalistů rozhodly penalty po zemi k tyči stačil Mojžíšek lapit.

Po krátkém občerstvení tak o vítězi musely rozhodnout pokutové kopy. První se k míči postavil domácí kapitán Bajer, ale jen orazítkoval břevno. To hostující Kořínek se nemýlil – 0:1. Srovnat se podařilo Hejduškovi, výstavní střelou po zemi k tyči – 1:1. Hosty mohl do vedení poslat Čerňák, ale Šrom jej bravurně vychytal. Naopak domácí Smolarčík napodobil Hejduška a střelou do stejného místa poslal domácí do vedení – 2:1. Srovnat mohl Šrámek, ale jeho parádička à la Panenka skončila pouze na břevně. Poté vyzkoušel úspěšně druhou stranu branky Radko (3:1) a vše leželo na Holém. Také jeho však Šrom zázračně vychytal.

Branky: 30. Švihel – 14. Vokoun, ŽK: Jakub Hanzelka, Hejdušek, Smolarčík, Radko – Maléř, rozhodčí: Žádník – Caletka, Řezníček, diváci: 120.

Nový Jičín: Šrom – Jakub Hanzelka, Hajdušek, Nippert, Kiss Farkas – Kalich, Bajer, Plešek, Radko – Švihel, Smolarčík. Trenér: Bohuš Keler.

Lískovec: Mojžíšek – Škorík, Staník, Maléř, Šmíd – Fasuga, Čerňák, Kořínek, Holý – Vokoun, Šrámek. Trenér: Miroslav Onufer.