Příliš mnoho vyložených šancí ani na jedné straně k vidění nebylo, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

„Nechtěli jsme opět inkasovat nějakou lacinou branku. Tento problém nás trápil v posledních třech kolech. Proto jsme i přes nepřesvědčivé výsledky našeho soupeře vsadili v Šenově spíše na defenzivní taktiku. Nejspíš i díky tomu se nehrál nijak líbivý fotbal," konstatoval trenér frenštátského Beskydu Redúz Rek. Když už se Frenštát přeci jenom dostal k ohrožení domácí branky, narazil na připraveného brankáře Szarowského.

„Byl králem nejen v bráně, ale prakticky opanoval celé území i kolem velkého vápna," ocenil výkon domácího gólmana trenér Frenštátu. Hostující kombinace nepřinesla příliš zlepšení ani po změně stran, ale Szarowski si na nudu rozhodně stěžovat nemohl. Střelu Vaverky totiž domácí odkopávali až z brankové čáry a stejný hráč o chvíli později překonal Szarowského, ale jeho lob nakonec v síti neskončil. Až přišla 81. minutě a rohový kop Frenštátu. Po následné skrumáži pak hosté na několikátý pokus doslova dotlačili míč za brankou čáru zásluhou kapitána Špačka. Ve zbylých minutách už si frenštátská defenziva nejtěsnější výhru pohlídala.

„Přestože by náš výkon tentokrát jen stěží snesl přísnější měřítko, tak vítězství jsme si i přesto dle mého názoru zasloužili více než Šenov, který se celý zápas spoléhal pouze na dlouhé nakopávané míče. O to víc jsou pro nás tři body důležité," cenil si venkovního vítězství Rek, jehož celek nyní hostí v neděli od 16 hodin Bohumín.

SK ŠENOV – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 0:1 (0:0)

Branka: 81. Špaček. ŽK: Vedlich – Štika. Rozhodčí: Picmaus – Ochodek, Ham. Diváci: 178.

Frenštát p. R.: Pešák - Štika, Bartoš, Uličný - Marek, Kovář (73. Plachký), Špaček, Polášek, Vaverka - Fojtík, Klimpar (83. Jurek). Trenér: Rek.