Domácí tým trenéra Kovala byl v úvodní pětačtyřicetiminutovce častěji před brankou hostů a ve 41. minutě se mohli domácí fandové radovat, když se trefil Michal David. Druhý poločas byl o poznání vyrovnanější a šance ke gólu byly k vidění na obou stranách. Osm minut před koncem přišlo vyrovnání. Domácí sice reklamovali postavení mimo hru, ale rozhodčí ukázal na středový kruh.

„Celkově si myslím, že zápas měl dobrou kvalitu. Měli jsme tam šance, ale nedotáhli jsme je do gólového konce. V závěru se nám to vymstilo. K situaci u inkasované branky se nechci moc vyjadřovat, ale mrzí mě to. Byla to sporná branka. Samozřejmě na prvním místě jsou naše neproměněné šance, pak až můžeme litovat obdržené branky," konstatoval trenér Jeseníku Jan Koval.

Odry si tak díky remíze připsaly premiérový bod v letošní sezoně. „Konečně. Byla na nás vidět trošku nervozita, kvůli tomu nulovému zisku. Domácí pak hráli na brejky, ale druhou branku nepřidali. Z mého pohledu těžko soudit jestli ofsajd byl. Záleží jenom na rozhodčích a tentokráte se hrálo dále. Za bod z venku jsem rád," pověděl oderský trenér Karel Páleník.

Zelený pažit I. B třída, sk. D

TJ SLAVOJ JESENÍK N. O. – TJ ODRY 1:1 (1:0)

Branky: 41. M. David – 82. Juřík. ŽK: L. Burget, J. Goláň – Murin, Velík, Repta. ČK: 90. Repta. Rozhodčí: Tomai – Hrubý, Seidler.

Jeseník: Macháč – P. Goláň, J. Goláň, Kaventa, Kretík (46. J. Koval) – Kučák, Bartoň, Víznar, M. Goláň (58. Matýsek) – L. Burget, M. David (82. Macháň). Trenér: Jan Koval st.

Odry: Cibulec – Fusek (55. Veselý), Murin, Repta, Hurta – Vidlák (68. Juřík), Schwarz, Konrád, K. Hrabovský (50. Frais)– Velík, Chovanec (89. Holub). Trenér: Karel Páleník.

Ještě více se o utkání dočtete v zítřejším vydání Novojičínského deníku, v týdeníku Region.