Před několika lety si fotbalový tým Oder vyzkoušel, jaké je to v I. A třídě, po jedné sezoně se ale vrátil zpět do I. B třídy, skupiny D. Možná to byl jeden z impulsů, jež nastartovaly vedení oddílu k omlazovacímu procesu v mužstvu. Prubířským kamenem těchto změn měla být právě uplynulá sezona 2011/2012, kteroutýmnakoneczvládlnad očekávání dobře. „Uplynulou sezonu považujeme za vydařenou. Ani ve snu nás nenapadlo, že budeme hrát o postup. Vzhledem k tomu, že jsme sezonu poprvé odehráli se svými odchovanci a mladými hráči, je třetí místo pěkný úspěch," sdělil Petr Marinov, sekretář oddílu TJ Odry.

I přes solidní umístění a dobré výkony si Petr Marinov neodpustil jistou dávku kritiky. „Po vydařeném podzimu jsme neunesli tíhu zodpovědnosti, když se začala jevit jako reálná možnost postupu. Poráželi jsme soupeře z vrchních příček tabulky, ale prohrávali jsme s mužstvy, která bojovala o to, aby nesestoupila. Takže to bylo trochu zklamání," poznamenal Petr Marinov, s tím, že na hře týmu se také podepsala zranění hráčů základní sestavy, Pjatkana, Sucháčka či Ference.

„Ale pozitiva převažují. Příchod nového trenéra, pana Páleníka, kluky pozitivně namotivoval. Změny mohou někdy přinést kladné věci. V nastávající sezoně bychom chtěli hrát v horních patrech tabulky, ale uvidíme. Kádr je mladý a míč šišatý," uzavřel Petr Marinov.